Pasaulio Anti-dopingo agentūra (WADA) patęsė laikotarpį, kurio metu teigiamus mėginius užfiksavę sportininkai nebūtų baudžiami. Tie, kurių kraujyje buvo rastas mažas kiekis meldoniumo iki rugsėjo 30-osios dabar galės save vadinti „švariais“ sportininkais.

Tyrimai parodė, kad šis vaistas iš organizmo pasišalina kur kas lėčiau nei buvo manyta anksčiau, todėl jeigu sportininkų kraujyje bus rasta mažiau nei 1 mikrogramas, jie dopingo vartojimu nebus kaltinami.

Meldoniumas į draudžiamų preparatų sąrašą buvo įtrauktas nuo 2016 metų sausio 1 dienos.

Mokslinių tyrimų metu, kurie buvo atlikti kovo mėnesį, išsiaiškinta, kad net 490 atletų galėjo vartoti meldoniumą 2015 metų Europos žaidynėse Baku.

Naujos taisyklės nebus taikomos Rusijos tenisininkei Marijai Šarapovai, kuri apeliavo jai skirtą dvejų metų diskvalifikaciją.

DELFI primena, kad laikinos diskvalifikacijos buvo susilaukusi ir pagrindinė Rūtos Meilutytės konkurentė Julija Jefimova. Tačiau prieš kelias savaites 23-ejų metų rusei sankcijos buvo anuliuotos, todėl Rusijos plaukimo federacija (RPF) įtraukė ją į oficialią šalies rinktinės sudėtį 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Kaip skelbia rusų spauda, plaukikė draudžiamos normos neviršijo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)