Absolventus sveikino LSU rektorius dr. Aivaras Ratkevičius, Seimo vicepirmininkas, LSU absolventas Vydas Gedvilas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius. Šventinę nuotaiką kūrė styginių kvarteto „Magnum“ atliekami muzikiniai kūriniai.

Šiemet LSU baigė 374 absolventai: pirmos pakopos studijas — 295 bakalaurai, antros – 79 magistrai. Populiariausios bakalauro studijų programos šiemet tarp baigiančiųjų buvo kineziterapija (91), treniravimo sistemos (67), fizinis ugdymas ir sportas (49), sveikata ir fizinis aktyvumas (36), sportinė rekreacija ir turizmas (30).

Populiariausios magistro studijų programos tarp absolventų buvo kineziterapija (35), kūno kultūra (12) ir edukologija (12).

Šiais metais LSU baigė žinomi šalies sportininkai: dziudo ir sambo imtynininkė Santa Pakenytė, buvęs krepšininkas Gvidonas Markevičius, buriuotojas Juozas Bernotas ir parolimpietis Mindaugas Bilius.

Juozas Bernotas

LSU yra išskirtinis specializuotas universitetas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, jau daugiau kaip aštuonis dešimtmečius vienijantis judesių ir sporto mokslą. Universitetas siūlo trijų pakopų — bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros — studijas.

Gintaras Krapikas, Gvidonas Markevičius ir Mantas Kalnietis


Mindaugas Bilius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)