Tradiciniu tapusiame turnyre, kuris įtrauktas į Europos stalo teniso sąjungos ir Tarptautinės stalo teniso federacijos kalendorių, dalyvavo 11 šalių atstovai. Anglijos, Olandijos, Čekijos, Izraelio, Švedijos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos, Estijos, Latvijos, ir Lietuvos jaunieji sportininkai varžėsi komandų ir asmeninėse rungtyse.

Jaunučių (U-15) ir minijaunučių (U-13) amžiaus grupėse lietuviams teko konkuruoti su visu būriu pajėgių stalo tenisininkų iš Rusijos, Anglijos, Ukrainos ir kitų šalių.

Čia geriausiai sekėsi seserims dvynėms Emilijai ir Kornelijai Riliškytėms, kurios komandų varžybose iškovojo bronzos medalius.

Sidabras atiteko Ukrainos antrai komandai, kuriai atstovavo Jaroslava Prychodko ir Anastasja Jepifanceva.

Aukso medalius iškovojo Ukrainos pirmos komandos sportininkės – Oleksandra Cuipko ir Veronika Perebeinos.

„Talentingosios sesutės Riliškytės šiemet debiutavo U-15 amžiaus grupėje, nors yra keliais metais jaunesnės už daugelį savo varžovių. Tad iškovota 3-ia vieta tarp pajėgių Ukrainos komandų yra labai geras šių sportininkių pasiekimas. Buvusios olimpietės Jolantos Prūsienės auklėtinėms tai buvo generalinė repeticija prieš liepos mėnesį vyksiantį Europos jaunių ir jaunučių čempionatą. Tikimės, jog mūsų sportininkės kitais metais šiame turnyre jau kovos dėl pirmos vietos“, – sakė Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentas Rimgaudas Balaiša.

B. Balaišienės atminimo turnyre asmeninėse varžybose K. Riliškytė nukeliavo iki ketvirtfinalio, deja, jaunoji sportininkė šiame susitikime nusileido vėliau bronzos medalio laimėtoja tapusiai ukrainietei Annai Mikluckai.

Nuo 2015 metų abi seserys Riliškytės yra atrinktos tarp 11-os perspektyviausių Europos žaidėjų į Europos stalo teniso sąjungos organizuojamą Eurotalentų projektą. 13-metė K. Riliškytė sausio pabaigoje vykusiame Lietuvos čempionate pateikė sensaciją ir iškovojo vicečempionės titulą, o vasario mėnesį jau atstovavo Lietuvos suaugusiųjų moterų rinktinei pasaulio stalo teniso čempionate Malaizijoje.

Jaunučių berniukų komandų varžybose čempionais tapo Ukrainos-1 komanda, rezultatu 3:1 įveikusi Anglijos rinktinę. Trečia vieta pasidalijo Rusijos-2 ir Izraelio rinktinės.

Rusijos rinktinės buvo nenugalimos minijaunučių amžiaus komandų varžybose. Rusijos-1 komanda po atkaklios kovos įveikė Rusijos-Anglijos mišrią komandą rezultatu 3:2. Trečia vieta pasidalijo Rusijos-3 ir Rusijos-2 komandos.

Mergaičių grupėje visas prizines vietas iškovojo Rusijos komandos. Rusijos-3 komanda rezultatu 3:2 įveikusi Rusijos-4 komandą, užėmė pirmą vietą. Trečia vietą pasidalijo Rusijos-1 ir Rusijos-2 komandos.

LSTA prezidentas R. Balaiša džiaugėsi, jog mamos atminimui skirtas turnyras kasmet sulaukia vis daugiau pajėgių Europos jaunųjų stalo tenisininkų susidomėjimo.

„Matydamos, jog dalyvauja stiprių valstybių sportininkai, į turnyrą atvyksta ir naujos šalys, todėl neabejotinai kyla turnyro lygis. Šiais metais sulaukėme itin daug komplimentų iš tokių šalių kaip Anglijos, Izraelio, Čekijos ir kitų delegacijų dėl labai aukšto turnyro lygio tiek organizaciniais klausimais, tiek pajėgiais varžovais visose amžiaus grupėse. Sėkmingas tarptautino atviro čempionato vykdymas Lietuvoje kelia naujų tikslų, pavyzdžiui, Lietuvoje surengti vieną Tarptautinės stalo teniso federacijos jaunių Pro turų“, – ambicijų neslėpė LSTA vadovas.

Vienos daugiausiai stalo teniso sporto šakos čempionų išugdžiusios B. Balaišienės garbei skirtas turnyras pirmą kartą surengtas 1986 metais. Jame dalyvavo tik Vilniaus miesto moksleiviai. Vėliau turnyras tapo respublikiniu, o ilgainiui išsivystė į tarptautinį, kuriame skaičiuojamas žaidėjų pasaulinis reitingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją