Viktoras Salėtis įveikė visus priešininkus ir tapo Šiaurės šalių veteranų (virš 40-ies metų amžiaus grupė) čempionu.

Lietuvos špagininkai V. Salėtis ir Tomas Krasikovas taip pat užėmė aukštas vietas Šiaurės šalių suaugusiųjų čempionato bendroje įskaitoje.

Savo amžiaus grupės pogrupyje varžybas pradėjęs visomis pergalėmis, V. Salėtis atkrintamose varžybose 10:8 nugalėjo švedą Joarą Swenningą, 10:4 įveikė britą Paulą Jonathaną Gregory ir 10:9 privertė pasiduoti kitą britą Gregorą Dunkaną Gilfillaną.

Kova dėl aukso buvo įtempta ir pratęsta po lygiųjų, kuriose lietuvis pelnė prioritetą, neleido varžovui švedui Richardui Larssonui išsiveržti į priekį ir laimėjo.

„Norėčiau padėkoti varžybose kartu dalyvavusiam fechtuotojui T. Krasikovui, kurio palaikymas ir vertingos pastabos padėjo pasiekti pergalę“, – teigė Vilniaus fechtavimo klubui „Gintarinė špaga“ priklausantis V. Salėtis, antradienį grįžtantis į Lietuvą.

Vos per vieną žingsnį nuo medalių lietuviai liko ir suaugusiųjų varžybose, kur taip pat startavo V. Salėtis ir Norvegijoje gyvenantis lietuvių fechtuotojas T. Krasikovas.

T. Krasikovas dviejuose parengiamojo etapo pogrupiuose nugalėjo 9 varžovus iš 10, o V. Salėtis pogrupyje laimėjo 7 kovas iš 10. Atkrintamas varžybas pradėję be pralaimėjimų abu Lietuvos fechtuotojai susitiko aštuntfinalyje, kur V. Salėčiui teko pripažinti T. Krasikovo pranašumą rezultatu 12:15.

Pernai šiame turnyrą bronzą laimėjusiam T. Krasikovui buvo likusi vos viena kova iki pusfinalio, tačiau šį kartą medalio laimėti nepavyko – lietuvis 13:15 nusileido švedui Linasui Islasui-Flygare'ui.

Galutinėje įskaitoje T. Krasikovas užėmė 7-ą, o V. Salėtis – 16-ą vietas tarp 123-ijų dalyvių. Suaugusiųjų Šiaurės šalių čempionu vyrų individualiose varžybose tapo olimpinis vicečempionas Bartoszas Piaseckis, atstovaujantis Norvegijai.

Lietuviai dalyvavo ir komandų varžybose. Mišrioje Lietuvos ir Švedijos ekipoje kartu su Peteriu Lindquistu nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur 41:45 nusileido Švedijos „UF Uppsala“ komandai. Galutinėje įskaitoje mišri Lietuvos ir Švedijos komanda užėmė 8-ą vietą tarp 30 konkurentų.

Lietuvos fechtuotojų medaliai Šiaurės šalių čempionate jau tampa tradicija – pernai metais T. Krasikovas iškovojo bronzą vyrų asmeninėse varžybose, o moterų komanda laimėjo sidabro medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)