„Real“ įmušė jau 15-tąją minutę, kuomet po Garetho Bale‘o perdavimo pasižymėjo Sergio Ramosas. Visgi „Atletico“ nepasidavė ir 79-tąją minutę išlygino rezultatą – kamuolį į vartus paleido Carrasco (1:1).

Antrajame kėlinyje nei vienai komandai taip ir nepavyko įmušti, tad rungtynės persikėlė į pratęsimą. Jame ir vėl dominavo gynyba, o tai reiškė, kad nugalėtojas paaiškės tik po baudinių serijos.

Iš pradžių atrodė, kad ir baudinių serija nieko neišspręs – kamuolį į vartus paleido visi trys pirmi komandų atstovai. Tačiau tada atėjo laikas mušti „Atletico“ atstovui Juanfranui, kuris nesugebėjo realizuoti baudinio.

Tašką padėjo Cristiano Ronaldo, įmušęs baudinį bei taip užtvirtinęs savo komandos triumfą UEFA Čempionų lygoje.

Prieš dvejus metus triumfavo ir dešimtąjį savo UEFA Čempionų lygos titulą iškovojo „Real“ komanda. Tada po neįtikėtinos atomazgos C. Ronaldo vedama „Real“ ekipa finale nugalėjo būtent „Atletico“ ekipą (4:1).

Tuo metu „Atletico“ dar nė karto nėra kėlusi į viršų čempionų taurės. 1974-aisiais ispanai pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ ekipai, o 2014-aisiais ir jau 2016-aisiais, kaip ir minėta, „Real“ komandai.

Pakeliui į finalą „Real“ nugalėjo „Roma“, „Wolfsburg“ ir „Manchester City“ komandas. Tuo metu „Atletico“ kelią prasiskynė nugalėdama „PSV Eindhoven“, „Barcelona“ ir „Bayern“ ekipas.

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Penktąją minutę po Garetho Bale'o perdavimo Casemiro buvo labai arti to, kad įmuštų įvartį, tačiau Janas Oblakas instinktyviai sureaguoja į smūgį ir saugoja „Atletico“ vartus.

Pirmą geltoną kortelę teisėjas Markas Clattenburgas parodo Danieliui Carvajaliui.

14-tąją minutę „Real“ išsiveržia į priekį – Sergio Ramosas po G. Bale‘o perdavimo galva nokautuoja „Atletico“ vartininką – 1:0.

32-ąją minutę Karimas Benzema neišnaudoja realios progos pelnyti antrą „Real“ įvartį.

Kėlinyje teisėjai prideda vieną minutę, per kurią G. Bale'as spėja prasižengti.

Antras kėlinys

47-tąją minutę Pepe neleistinai prasižengia, o „Atletico“ yra apdovanojamas vienuolikos metrų baudiniu. Visgi A. Griezzmanas pramuša pro šalį ir neišnaudoja galimybės išlyginti rezultatą.

61-ąją minutę „Atletico“ puolėjas Fernando Torresas yra baudžiamas geltona kortele.

72-ąją minutę K. Benzema suranda plyšį „Atletico“ gynyboje ir atakuoja, tačiau J. Oblakas reaguoja.

79-tąją minutę Carrasco po Juanfrano perdavimo lygina rezultatą – 1:1.

Teisėjai prideda tris minutes, tačiau nei vienai komandai nepavyksta įmušti įvarčio, o tai reiškia, jog rungtynės persikelia į pratęsimą.

Pratęsimas

101-ąją minutę G. Bale‘as turėjo visai neblogą galimybę įmušti įvartį, tačiau vienas iš „Atletico“ gynėjų pakišo koją ir sutrukdė galimam įvarčiui.

112-ąją minutę Pepe baudžiamas geltona kortele už varžovo nuvertimą.

114-ąją minutę Koke dėl traumos palieka aikštę, jį pakeičia Thomasas Teye Partey.

Komandos nieko neišsiaiškino ir per pratęsimą, tad mačo nugalėtojas paaiškės po baudinių serijos.

Baudinių serija

„Real“ triumfuoja po to, kai „Atletico“ futbolininkas Juanfranas nepataiko į vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (485)