Pastaroji rezultatu 2:1 palaužė Azijos čempionę Australiją.

Jau trečią minutę šeimininkus į priekį išvedė „Manchester United“ auksinis berniukas 18-metis Marcusas Rashfordas, tapęs jauniausiu visų laikų Anglijos rinktinės žaidėju, pasižymėjusiu debiutiniame mače.

Įdomu, kad keliolika sekundžių prieš tai Anglijos rinktinės vartininkas Fraseris Forsteris vos nepadovanojo įvarčio australams, neatsakingai sužaidęs savo baudos aikšelėje.

Antrame kėlinyje šeimininkų pranašumą galingu smūgiu padvigubino po keitimo pasirodęs M. Rashfordo bendraklubis Wayne'as Rooney. Kitas nuo atsarginių suolo pakilęs Anglijos ekipos žaidėjas – gynėjas Ericas Dieris – tik pasirodęs aikštėje pademonstravo „svetingumą“ ir įsimušė į savus vartus.

Anglų treneris Roy Hodgsonas mačui su australais pasitelkė eksperimentinę sudėtį, tikrindamas atsarginių žaidėjų pajėgumą. Po šios dvikovos specialistas turi priimti sprendimą dėl galutinės komandos paraiškos.

Kiti salyno atstovai – airiai – kėsinosi nuskriausti už Europos pirmenybių borto sensacingai likusią Olandiją. Martino O'Neillo auklėtiniai pirmavo po Shane'o Longo įvarčio, bet lygiąsias rungtynių pabaigoje išplėšė Luukas de Jongas.

Tuo metu Šiaurės Airija Belfaste nuliūdino Baltarusija rezultatu 3:0. Kita Europos čempionato dalyvė Čekija sumaitojo Maltą 6:0, Slovakija taip pat įtikinamai 3:1 pranoko Gruziją, o Kroatija gerokai sunkiau 1:0 nugalėjo Moldovą.

Rezultatai:

Slovakija 3 – 1 Gruzija
5' [1 – 0] Adamas Nemecas
57' [2 – 0] Adamas Nemecas
70' [3 – 0] Adamas Zrelakas
72' [3 – 1] Levanas Kenia

Čekija 6 – 0 Malta
15' [1 – 0] Jaroslavas Plašilas
21' [2 – 0] Milanas Skoda
40' [3 – 0] Romanas Hubnikas
74' [4 – 0] Davidas Lafata
81' [5 – 0] Tomašas Necidas
90' [6 – 0] Patrikas Schickas

Kroatija 1 – 0 Moldova
9' [1 – 0] Andrejus Kramaričius

Anglija 2 – 1 Australija
3' [1 – 0] Marcusas Rashfordas
55' [2 – 0] Wayne'as Rooney
75' [2 – 1] Ericas Dieris (į savo vartus)

Airija 1 – 1 Olandija
30' [1 – 0] Shane'as Longas
85' [1 – 1] Luukas de Jongas

Šiaurės Airija 3 – 0 Baltarusija
7' [1 – 0] Kyle'as Lafferty
45' [2 – 0] Conoras Washingtonas
88' [3 – 0] Willas Griggas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)