Posėdžio pradžioje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė informavo komiteto narius apie savo dalyvavimą Varšuvoje vykusiuose Lenkijos apdovanojimuose „Metų trenerė“ ir susitikimus su Lenkijos olimpinio komiteto vadovais, Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto posėdyje Teragonoje (Ispanija) ir Vokietijos olimpinių sporto šakų konfederacijos 10 metų minėjime Frankfurte.

Prezidentės siūlymu Vykdomojo komiteto nariai pritarė LTOK neeilinės Generalinės asamblėjos sesijos sušaukimui 2016 m. liepos 15 d. Pagal naujus LTOK įstatus, Generalinės asamblėjos sesijoje bus tvirtinami LTOK nariai – juridiniai asmenys. Šioje sesijoje Generalinei asamblėjai bus siūloma patvirtinti ir Lietuvos olimpinę rinktinę bei nepriklausomą LTOK rinkimų komisiją.

Žiemos olimpinėje rinktinėje – trys kandidatai

LTOK žiemos olimpinių sporto šakų komisijos pirmininkė Lilija Vanagienė pristatė 2018 m. žiemos olimpinėms žaidynėms rengiamų olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą – jame trys programos „Pjongčangas 2018“ kriterijus įvykdę sportininkai: biatlonininkas Tomas Kaukėnas, greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė ir dailiojo čiuožimo atstovė Goda Butkutė. Žiemos sporto šakų olimpinės pamainos sportininkų sąraše – devynios pavardės. Sąrašus Vykdomasis komitetas patvirtino.

Olimpinė atranka artėja prie pabaigos

Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) direktorius Linas Tubelis ir Lietuvos misijos vadovas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Einius Petkus apžvelgė olimpinės atrankos rezultatus. Jei olimpinės žaidynės vyktų šiandien, jose galėtų dalyvauti 65 Lietuvos atstovai. Palyginimui, prieš ketverius metus Londone startavo 62 lietuviai.

Badmintono atranka yra pasibaigusi, kelialapį į olimpines žaidynes turi tik Akvilė Stapušaitytė, Kęstučiui Navickui nepavyko surinkti pakankamai reitingo taškų, jis į žaidynes patekti galės tuo atveju, jei kitos šalys nuspręstų nedeleguoti savo sportininkų, tačiau tokia tikimybė nėra didelė.

Baidarių ir kanojų irkluotojai turi šešis kelialapius, atranka yra pasibaigusi.

Olimpiniame bokso ringe kovos du Lietuvos atstovai Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas, atranka nėra pasibaigusi, kelialapį iškovoti gali dar vienas boksininkas.

Buriavimo atranka pasibaigusi, Lietuvai atstovaus du sportininkai – Gintarė Scheidt ir Juozas Bernotas.

Dviračių sportas – žaidynėse dalyvaus Simona Krupeckaitė ir Ramūnas Navardauskas. Dėl kelialapio dar gali kovoti Vilma Rimšaitė (BMX) ir plento lenktynių atstovai.

Dziudo imtynininkai Europos čempionate pelnė mažai taškų, todėl šiandien į žaidynes galėtų vykti tik Santa Pakenytė. Tačiau kvietimus į Meksikoje vykstantį Grand Slam pavyko gauti ne tik jai, bet ir Karoliui Baužai, kaip atsarginis į turnyrą išvyko ir Marius Paškevičius. Kad užsitikrintų kelialapį į žaidynes K.Bauža šiame turnyre turi užimti trečią vietą, S.Pakenytė – 7. M.Paškevičius patekti į žaidynes galėtų tik didelės sėkmės atveju.

Gimnastika – atranka pasibaigusi, kelialapį turi vienas Lietuvos atstovas – Robertas Tvorogalas.

Imtynininkams taip pat pavyko iškovoti tik vieną kelialapį, į Rio de Žaneirą vyks Edgaras Venckaitis.

Irklavimo atranka pasibaigusi, į Rio de Žaneirą vyks 10 sportininkų.

Lengvosios atletikos sportininkai normatyvus gali vykdyti iki liepos 10 d. Normatyvus įvykdė jau 23 sportininkai, tačiau į žaidynes galės vykti tik 17 stipriausiųjų.

Plaukimo atranka baigsis liepos 1 d. Jau aišku, kad Rio de Žaneire varžysis 6 plaukikai, galimybę patekti į žaidynes turi dar 2.

Sunkiosios atletikos atranka pasibaigusi, mūsų šaliai atstovaus Aurimas Didžbalis.

Vardinį kvietimą dalyvauti olimpinėse žaidynėse gavo vienas šaulys – Ronaldas Račinskas, atranka yra pasibaigusi.

Šiuolaikinės penkiakovės atranka baigsis birželio 1 d., be Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskinės į Rio de Žaneirą vykti galės dar viena penkiakovininkė ir penkiakovininkas.

Teniso ATP reitingo taškai bus suskaičiuoti birželio 6 d., Ričardas Berankis reitinge užimą užtikrintą poziciją ir turėtų gauti kelialapį į žaidynes.

Paplūdimio tinklininkės Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė dėl kelialapio į žaidynes dar gali kovoti iki liepos 10 d.

Išsamus rinktinės ir planuojamų rezultatų sąrašas bus pristatytas kitame Vykdomojo komiteto posėdyje birželio 30 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)