Visose olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavę Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai šiais metais turės rekordinę delegaciją – net keturias įgulas.

Du olimpiniai kelialapiai buvo iškovoti praėjusių metų pasaulio čempionate, dar du kelialapiai atiteko pagal pasaulinį reitingą. Pagal Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos taisykles, vietos olimpiadoje skiriamos ne konkrečiam sportininkui, o šaliai, todėl lietuviai turėjo tarpusavyje išsiaiškinti, kurie yra stipresni.

Atkakliausia kova vyko 200 metrų vienviečių kanojų irklavimo varžybose. Henrikas Žustautas du kartus – Lietuvos taurės ir pasaulio taurės varžybose – įrodė savo pranašumą prieš Vadimą Korobovą ir iškovojo olimpinį kelialapį. Dar po Lietuvos taurės varžybų iš kovos dėl kelialapio pasitraukė Londono olimpiados vicečempionas Jevgenijus Šuklinas.

21-erių metų Europos žaidynių čempionui H. Žustautui tai bus debiutas olimpinėse žaidynėse. Olimpiadoje debiutuos ir kiti penki Lietuvos baidarių irkluotojai, įrodę savo pranašumą prieš varžovus Lietuvos taurės ir pasaulio taurės varžybose.

26-erių metų Ignas Navakauskas startuos olimpinėse 200 metrų baidarių vienviečių varžybose. I. Navakauskas praėjusių metų pasaulio čempionate užėmė 4-ą vietą, kuri lėmė olimpinį kelialapį, o Europos čempionate laimėjo bronzos medalį.

Ignas Navakauskas

30-ečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas dalyvaus baidarių dviviečių 200 metrų varžybose. Pasaulio čempionate dvivietė užėmė 7-ą vietą, o pastaruosiuose dviejuose Europos čempionatuose iškovojo bronzos medalius. Šie rezultatai lėmė Lietuvai skirtą kelialapį pagal pasaulinį reitingą.

Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas

29-erių metų Ričardas Nekriošius ir 28-erių metų Andrejus Olijnikas irkluos 1000 metrų dviviečių baidarių distancijoje. Praėjusių metų pasaulio ir Europos čempionatuose pateko į finalus ir užėmė 7-ą vietą. Už šiuos rezultatus Lietuvai buvo skirta vieta olimpiadoje pagal reitingą.

Visus olimpiečius bus galima išvysti birželio 18-19 dienomis Trakuose vyksiančiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate.

Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)