Puikiai kovojusi P. Bajorūnaitė šiose varžybose pelnė sidabro medalį. Nors parengiamosiose kovose pogrupyje laimėjo keturias kovas iš šešių ir varžybų reitinge gavo 11-ą vietą tarp 32 dalyvių, atkrintamąjame turnyro etape buvo negailestinga savo priešininkėms: 15:7 sutriuškino britę Lacy Elys ir Nyderlandų atstovę Day De Wijn, tuomet sekė pergalės prieš kitas dvi Britanijos fechtuotojas – 15:8 kovojant su Sadie Greetham ir 15:11 su Katrina Smith. Ir tik finalinėje kovoje 7:15 teko pripažinti Hannah Elizabeth Lawrence pranašumą.

Antroje lietuvė V. Ažukaitė nors pogrupyje ir pasirodžiusi geriau (laimėjo 4 kovas iš 5) turėjo galimybę praleisti pirmąjį atkrintamojo etapo kovų ratą, tačiau suklupo antrajame rate kovodama prieš Nyderlandų špagininkę Kayli Hensen. Galutinėje įskaitoje tarp 32 dalyvių V. Ažukaitė iškovojo 12 vietą.

P. Bajorūnaitės sidabras – ne vienintelė gera pastarojo meto naujiena apie lietuvių fechtuotojų pasiekimus užsienyje. Norvegijoje gyvenantis ir besitreniruojantis Tomas Krasikovas buvo pripažintas geriausiu šios šalies sezono fechtuotoju – susumavus visų metų rezultatus ir įskaitinius taškus, T. Krasikovui buvo įteikta Norvegijos taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją