Įvarčių sąskaitą šiame mače atidariusiam Marinui Matošui tai buvo pirmasis taiklus smūgis oficialiose rungtynėse, vilkint žaliai baltus marškinėlius.

Nuo pirmųjų mačo minučių iniciatyvą į savo rankas paėmęs „Žalgiris“ iškart įsikūrė svečių aikštės pusėje, tačiau tradiciškai į gynybą atsitraukę uteniškiai žaidė drausmingai ir klaidų nedarė.

Pirmas pavojus prie „Utenio“ vartų kilo sužaidus 10 minučių standartinės situacijos metu. Pakėlus kampinį, pavojingai mušė Mamadou Mbodjis, bet gynėjo smūgį spėjo šiek tiek liesti Valentinas Jeriomenka, kamuolys praskriejo šalia vartų.

Retai prie varžovų vartų priartėję svečiai sukūrė neįtikėtiną momentą. Jevgenijaus Morozo perdavimo sulaukęs ir prieš vartus iššokęs Eligijus Jankauskas turbūt pats nepatikėjo, kad nebuvo užfiksuota nuošalė, todėl kiek uždelsė, o jį pasitikęs Armantas Vitkauskas jaunojo uteniškio smūgį atrėmė.

Netrukus E.Jankauskas darsyk iššoko prieš vartus, paslydus Linui Klimavičiui, puikiai išvengė po kojomis kritusio M.Mbodjio, bet iš labai aštraus kampo nukreipti kamuolio į tinklą nesugebėjo.

Kėlinio viduryje įmušti privalėjo „Žalgiris“, tačiau gan lengvai pro gynybos liniją į baudos aikštelę įsiveržęs Elivelto akistatoje su Pavelu Leusu mušė tiesiai į varžovų vartininką.

Pirmoje atakoje po pertraukos sostinės komandos legionierius iš Brazilijos neišnaudojo dar vienos puikios progos. Po uteniškių klaidos aikštės viduryje, Elivelto vėl iššoko prieš vartus, tačiau jo smūgį sugebėjo liesti P.Leusas ir nukreipti kamuolį virš skersinio.

Vos tik „Uteniui“ pavyko kiek ilgiau kontroliuoti kamuolį, sostinės komanda išsiveržė į priekį. 52-ą minutę tolimu smūgiu nuo virpsto kamuolį į tinklą pasiuntė be priežiūros paliktas Marinas Matošas, Justinui Lasickui prie savęs pritraukus keletą varžovų.

Įvartis pridėjo Vilniaus komandai papildomo entuziazmo. Iš toli pavojingai mušė V.Lukša, vėliau poros gynėjų apsuptyje į vartininką pataikė Linas Pilibaitis.

„Uteniui“ atsigavus po smūgio, svečiai drąsiai metėsi lyginti rezultato. Vėl nemalonumus aikštės šeimininkams kėlė E.Jankauskas. Puolėjas kartą patikrino A.Vitkausko budrumą tolimu bandymu, vėliau sukėlė nemažą gaisrą sulaukęs perdavimo baudos aikštelėje, kur gynėjai kamuolį iš po uteniškio kojų iškrapštė ne be vargo. Į vartus taip pat keletą kartų mušė Igoris Poručinskis bei J.Morozas.

„Žalgirio“ vyr. treneriui Valdui Dambrauskui ne kartą teko raginti savo auklėtinius žaisti aktyviau, bet iki mačo pabaigos P.Leusui teko vos kartą demonstruoti savo reakciją ir šuolių už galinės linijos nukreipti labai pavojingą Donovano Slijngardo smūgį pažeme.

Jau per arbitro pridėtą laiką pergalę įtvirtino V.Lukša. Baudos aikštelėje gavęs pernelyg daug laisvės, saugas ramiai nukreipė kamuolį į vartus po Bahrudino Atajičiaus perdavimo.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“ 2:0 (0:0)

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, E. Vaitkūnas, M. Mbodjis, L. Klimavičius, D. Slijngardas, M. Matošas, M. Kuklys (77 min. Tv. Eliošius), L. Pilibaitis, V. Lukša, J. Lasickas (52 min. S. Mikoliūnas), Elivelto (62 min. B. Atajičius).

„Utenis“: P. Leusas, B. Spietinis, R. Freidgeimas, G. Zagurskas, V. Jeriomenka, T. Dombrauskis, M. Krasnovskis (69 min. I. Poručinsks), J. Morozas (81 min. A. Vaskela), E. Jankauskas, E. Mastianica, A. Buinickis (64 min. K. Levšinas).

Įvarčiai: M.Matošas (52), V.Lukša (90+4).

Geltonos kortelės: E.Vaitkūnas (25), V.Lukša (69); B.Spietinis (18).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Trakų „Trakai“ 11 8 2 1 15:5 26

2. Vilniaus „Žalgiris" 11 7 1 3 22:11 22

3. Klaipėdos „Atlantas" 10 7 0 3 15:9 21

3. Marijampolės „Sūduva" 11 6 2 3 18:15 20

5. Jonavos „Lietava" 10 3 3 4 12:13 12

6. Kauno „Stumbras" 10 2 1 7 13:21 7

7. Utenos „Utenis" 11 2 0 9 7:15 6

8. „Kauno Žalgiris" 10 1 3 6 11:24 6

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: M. Maksimovas („Atlantas“) – 6, B. Atajičius („Žalgiris“), T. Radzinevičius („Sūduva“), A. Sylla („Atlantas“), N. Valskis ir D. Aršakianas ( abu – iš „Trakų“) – po 4 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)