„Granitas“ pasiekė įtikinamą pergalę prieš alytiškius

Granitiečiai jau pirmomis rungtynių minutėmis parodė charakterį ir visą pirmo kėlinio laiką pirmavo prieš svečius iš Dzūkijos. Antros rungtynių dalies didvyriu tapo vartininkas Tadas Sveikauskas, atrėmęs 4 septynių metrų baudinius. Antrame kėlinyje Alytaus rankininkai strigo kauniečių gynyboje, kuri ir buvo „Granito“ raktas į pergalę šiose rungtynėse.

Kauniečiams daugiausiai įvarčių pelnė Deivydas Virbauskas ir Modestas Štarolis, atitinkamai taikliai metę 6 ir 5 kartus. Dar po 4 įmušė Vaidas Drevinskas ir Paulius Zėringis.

„Almeida-Stronglasas“ gretose Remigijus Čepulis pelnė 5, Žygimantas Micevičius – 4, o Rokas Lastauskas – 3 įvarčius.

„Dragūnas“ ištvėrė HC „Vilniaus“ košmarą

Sostinėje HC „Vilnius“ metė rimtą iššūkį šalies čempionams „Dragūno“ rankininkams. Pirmo kėlinio pradžioje vilniečiai buvo įgiję 4 įvarčių pranašumą, tačiau uostamiesčio ekipai pavyko susitvarkyti su HC „Vilniaus“ spaudimu ir išlyginti rungtynių rezultatą. Lygi kova ir toliau laikėsi iki pat antro kėlinio pabaigos, kuomet svarbų metimą vilniečiams pelnė Martynas Žala, atvedęs savo komandą į pratęsimą. Čia pranašesni buvo „Dragūno“ rankininkai, kurie taktiškai išsprendė visus formalumus paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Vilniečių komandoje žibėjo 9 taiklius metimus atlikęs Martynas Žala. Andrius Kliorė pelnė 5, o Tadas Padolskis – 4 įvarčius.

„Dragūną“ į pergalę vedė Įgoris Kopišinskis ir Lukas Simėnas, pelnę 8 ir 7 įvarčius. Dar 6 pasiekė Mindaugas Dumčius.

Iškovoję serijoje antrą pergalę „Dragūno“ rankininkai užsitikrino vietą finale. Tuo tarpu trečios serijos rungtynės tarp „Granito-Gajos-Kario“ ir „Almeida-Stronglasas“ rankininkų vyks šeštadienį Alytuje.

Moterų lygos pusfinaliai baigėsi sausu rezultatu 2-0

Antri Lietuvos moterų rankinio čempionato pusfinalio susitikimai vyko Vilniuje ir Klaipėdoje, kur revanšo siekė Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ prieš Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“, o Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ prieš Kauno „ACME-Žalgiris“ kolektyvus. Pirmas dvikovas buvo laimėjusios Garliavos ir Kauno komandos.

Tačiau staigmenų neįvyko, atsakomas rungtynes laimėjo favoritės HC „Garliava SM-CASCADA“, nugalėjusi LEU „Šviesą-Eglę“ 30:28 (16:10), o „ACME-Žalgiris“ įveikė „Dragūną-Viesulą“ rezultatu 36:28 (20:12).

Abu Kauno regiono kolektyvai pusfinalį laimėjo vienodu rezultatu 2-0 ir iškopė į finalą. Jų pirma tarpusavio dvikova vyks po savaitės, gegužės 11-ą dieną, Kaune. Mače dėl trečios vietos Vilniuje susigrums vietos LEU „Šviesa-Eglė“ ir „Dragūnas-Viesulas“.

LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyve rezultatyviai atakavo Auksė Sviderskienė ir Indrė Norvilytė (po 8 įv.), Rasa Mikalonytė (7 įv.), Aleksandra Sidoravičiūtė (3 įv.), Viktorija Nadzeikaitė ir Laura Lapinskaitė (po 1 įv.).

HC „Garliava SM-CASCADA“ ekipoje pasižymėjo Emilė Aglinskaitė (8 įv.), Diana Šatkauskaitė (7 įv.), Greta Rinkevičiūtė (6 įv.), Laima Bernatavičiūtė (5įv.), Laura Masiulevičiūtė (3 įv.), Ugnė Slavėnaitė (1 įv.).

„Dragūnas-Viesulas“ ekipoje vėl taikliausiai rungtyniavo sesučių Ivanauskaičių duetas, kur Brigita į savo sąskaitą įsirašė 11 įvarčių, o Roberta atliko 7 rezultatyvius metimus. Prie jų dar prisidėjo Fausta Abrutytė (4 įv.), Dovilė Mižutytė ir Skirmantė Pociūtė (po 2 įv.), Deimantė Briedytė ir Sofija Sokolova (po 1 įv.).

„ACME-Žalgiris“ komandoje įvarčius pelnė Gabija Vidūnaitė (7 įv.), Audinga Kniubaitė (6 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (5 įv.), Daiva Drevinskienė, Simona Kazlauskaitė ir Inesa Verbovik (po 4 įv.), Rita Oksaitė (2 įv.), Neringa Palionytė, Greta Rakauskaitė, Laura Žukovaitė ir Viltė Lubytė (po 1 įv.).

„Rungtynės Klaipėdoje, nors ir vyko pagal žalgiriečių scenarijų, vis tik buvo gražios ir verto pusfinalio. Abi komandos žinojo savo vertę ir meistriškumo skirtumus. Kaunietės jau pirmoje susitikimo dalyje įgijo solidžią aštuonių įvarčių persvarą (20:12), o antrame kėlinyje dar padidino jį iki dešimties ir daugiau. Tuomet sau leido improvizuoti, pamodeliuoti jau tolimesnių finalo susitikimų epizodus kaip ir klaipėdietės, kurios nuolat mąstė apie mažojo finalo kovą, kuri lauks po savaitės.

Tačiau jokiu būdu abi komandos nerodė atsipalaidavimo ar nenoro rungtyniauti pilna jėga požymių. Klaipėdietės ir žalgirietės grūmėsi iš peties ir vyko vyriška kova, pasibaigusi vyresnių ir aukštesnio reitingo kauniečių kolektyvo pergale, aštuonių įvarčių skirtumu – 36:28“, - taip dvikovą apibūdino susitikimo inspektorius ir čempionato vyriausiasis teisėjas Silvijus Kisinas.

„Šįkart vilnietės kaip niekad buvo arti staigmenos pateikimo, kur lemiamu momentu joms tiesiog nepasisekė pakreipti įvykių sau palankia vaga ir galbūt išplėšti pergalę.

Suprantama HC „Garliava“ klubas galinga komanda, turinti savo gretose labai patyrusių ir jaunų žaidėjų lydinį. Tai jos įrodė pirmame kėlinyje pirmaudamos 14:5, o jį užbaigė irgi ryškiu pranašumu 16:10.

Antra dalis prasidėjo abipusėmis atakomis, kur geriau sekėsi viešnioms iš Garliavos – 21:14. Tačiau nuo 39-os dvikovos minutės Kauno rajono atstovės pamanė, kad rungtynių baigtis aiški ir atsipalaidavo. Tą proga vilnietės surengė šešias be atsako rezultatyvias atakas ir kaip mat sugrąžino intrigą - 20:21.

Tiesa, šią akimirką vėl atsitokėjo HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda, kuri atsakė keturiais sausais įvarčiais. Tačiau LEU „Šviesa-Eglė“ pajutusios žaidimo skonį kaip reikiant varžovėms kibo į atlapus, bet deja joms nepavyko išgelbėti rungtynių ir pralaimėjo prityrusiai Garliavos komandai santykiu 28:30“, - po mačo sakė dvikovos inspektorius Grigorijus Gutermanas.

Finalai prasidės ateinantį trečiadienį ir vyks iki trijų pergalių. Aikštės pranašumą turi „ACME-Žalgiris“ ir LEU „Šviesa-Eglė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)