Marijampolės „Sūduva“ turės progą reabilituotis prieš savo sirgalius namų mače su Utenos „Uteniu“, savo ruožtu, Kauno „Stumbras“ po staigmenos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje sieks įveikti Jonavos „Lietavą“ bei šoktelti į viršų turnyro lentelėje.

Kauno „Stumbras“ – Jonavos „Lietava“. Balandžio 16 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas.

Vos žalgiriečių neparklupdę kauniečiai daug laiko poilsiui neturės – jau netrukus „Stumbrui“ teks atremti ambicingos Roberto Poškaus kariaunos atakas.

LFF taurės pirmojo pusfinalio akistata pareikalavo aukų: mačo baigti negalėjo jaunasis gynėjas Martynas Zaleckis, kuriam aikštę teko palikti dėl patirtos traumos. Dar blogesnė naujiena yra ta, jog „Stumbrui“ gana ilgą laiką teks verstis be vėl iš rikiuotės iškritusio Artūro Rimkevičiaus. Net 16 įvarčių per šešerias „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes praleidę kauniečiai mače su „Žalgiriu“ įrodė, jog gali drausmingai gintis, tačiau gana dažnai keičiamai gynybos linijai net ir prieš „Lietavą“ išlaikyti vartus „sausus“ bus išties sunku.

Jonavos klubas sužaidė trejas rungtynes su praėjusio sezono prizininkais, bet vargu, ar gali būti patenkintas iškovotu vienu tašku. Tiek mače su „Žalgiriu“, tiek susitikimuose su kitais favoritais „Lietavai“ koją pakišdavo nerealizuotos progos, kurios galėjo turėti įtakos dvikovų baigčiai. Pergalė prieš „Stumbrą“ ir „Sūduvos“ nesėkmė leistų R. Poškaus treniruojamai ekipai pakilti į ketvirtą turnyro lentelės poziciją. Tiesioginių konkurentų akistata bus principinė Giedriui Kvedarui, praėjusiame sezone gynusiam Kauno klubo garbę.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Kauno Žalgiris“. Balandžio 16 dieną 16 val. Vilnius, LFF stadionas.

Į duobę įkritęs ir dvejose čempionato rungtynėse iš eilės trimis taškais savo sąskaitos nepapildęs „Žalgiris“ turės šansą grįžti į pergalių kelią kovoje prieš principinį varžovą.

Priblėsus Bahrudinui Atajičiui ir kitiems atakuojantiems futbolininkams, įvarčius vilniečiams pastaruoju metu pelno gynėjai. Ypač šiame kontekste išsiskiria paskutiniuose dviejuose „SMScredit.lt A lygos“ mačuose pasižymėjęs ir akistatoje su „Stumbru“ atraminiu saugu sėkmingai žaidęs Mamadou Mbodjis. Realu, jog galime pamatyti Lucaso Gaucho debiutą šiame sezone – brazilas jau buvo pasirodęs praėjusioje LFF taurės dvikovoje. Į „Žalgirio“ rikiuotę grįžo Eltonas, tačiau komandai negalės padėti traumą patyręs Mantas Kuklys bei Elivelto.

Net aštuonis kartus praėjusiame sezone čempionui nusilenkęs „Kauno Žalgiris“ šiais metais – ambicingesnis. Anot trenerio Laimio Bičkausko, kauniečiai sieks vilniečius bent kartą palaužti. Dabar tam – tinkama proga. „Žalgiris“ kamuojamas traumų, barsto taškus, o atakuojantys futbolininkai jau kuris laikas negali suderinti taikiklio. Ankstesnės kauniečių išvykos į Vilnių buvo bevaisės – per ketverias rungtynes patirti visi pralaimėjimai, nepelnyta nė vieno įvarčio, o praleista – net 16.

Marijampolės „Sūduva“ – Utenos „Utenis“. Balandžio 17 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas.

„Sūduvai“ akistatos su turnyro lentelės antroje dalyje esančiomis komandomis taip pat kelia rūpesčių. Lygiosiomis buvo sužaista su „Kauno Žalgiriu“ ir „Lietava“, o su „Stumbru“ – vos išsigelbėta. Po prarastų taškų namuose su „Uteniu“ virš Aleksandro Veselinovičiaus gali tvenktis dar tamsesni debesys.

Marijampoliečiai ir toliau sapnuoja „Trakų“ košmarą – per pastaruosius du sezonus pralaimėti visi šeši mačai bei įmuštas tik vienas įvartis. Eilinis pralaimėjimas LFF taurėje įstūmė „Sūduvą“ į dar gilesnę duobę, kurios klubo vadovybė sezono pradžioje vargu, ar tikėjosi. Sėkmės stoka, neišnaudotos progos, psichologinės problemos, vartininko bei gynėjų klaidos – tokios priežastys neleidžia marijampoliečiams siekti savo tikslų. O gal visa tai veda link trenerio?

„Uteniui“ praėjusiame ture pavyko iškovoti pirmuosius taškus ir nutraukti įvarčių badą – prie to svariausiai prisidėjo rezultatyviausiu Utenos klubo žaidėju tapęs Eligijus Jankauskas. Jaunasis saugas neabejojo, kad būsimos aukštaičių pergalės – priešakyje. „Utenis“ per šešis turus praleido mažiau įvarčių nei „Žalgiris“, tad pralaužti drausmingą gynybą „Sūduvai“ bus labai sunku, o neretai atliekamos klaidos šalia savo vartų leidžia uteniškiams tikėtis dėkingų progų Marijampolėje.

Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 17 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

Simboliška, jog pirmąjį ratą užbaigs po penkias pergales iškovojusių lyderių dvikova. Šiame susitikime turėtų spręstis, kas taps geriausiu rato treneriu ir futbolininku.

„Trakams“ teko nelengvas maratonas, tačiau šį kartą, priešingai nei ankstesniais metais, „riteriai“ ant suolo turi labai patikimą rezervą, kuris gali žaidimą tik dar labiau pagyvinti. Akivaizdu, kad po nesėkmių sezono starte Valdo Urbono kariauna atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir užkamšė skyles gynyboje – per pastarąsias penkerias rungtynes praleisti vos du įvarčiai. Įdomi dvikova laukia tarp Maksimo Maksimovo bei Nerijaus Valskio: abu futbolininkai čempionatą pradėjo rezultatyviai ir pretenduoja tapti geriausiais rato žaidėjais.

Atlantiečiai, nors ir dviejuose mačuose iš eilės po kartą traukę kamuolį iš vartų tinklo, vis dar ginasi geriausiai. Tačiau Konstantiną Sarsaniją turėtų džiuginti ne tik patikima gynyba, bet ir atsiskleidžiantys jaunieji futbolininkai. Pastaruoju metu į save dėmesį atkreipė susižeidusį Marių Papšį puikiai pakeitęs Olegas Dmitrijevas.

Klaipėdiečiai trumpą pertrauką išnaudojo produktyviai ir draugiškame mače 0:1 nusileido septintą vietą Latvijos čempionate užimantiems Rygos RFS futbolininkams, o šiame susitikime „Atlanto“ garbę gynė Pascalis Feindouno ir buvęs „Trakų“ gynėjas Besikis Amašukelis.