Moterų finale Baltijos vicečempionė Kauno „Heksa-ASU“ tik po auksinio seto nugalėjo Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipą. Abiejuose mačuose prireikė visų penkių setų.

„Emocijos yra labai geros, nes atsipirko visas sunkus darbas, kurį atlikome treniruotėse. Kai kurios merginos važinėdavo į treniruotes iš Vilniaus, turėjome derintis prie studijų, o ir sezono pradžia buvo sunki, tačiau dabar viskas atsipirko ir esame labai laimingos“, - džiaugėsi geriausia „Heksos-ASU“ žaidėja pripažinta Viltė Makauskaitė.

Nors „Heksa-ASU“ buvo laikoma favorite, aštuntą vietą šių metų Baltijos lygoje užėmusi Jonavos ekipa buvo netoli to, kad apgintų Lietuvos čempionato auksą. Išlyginusios finalo serijos rezultatą, auksiniame sete jonaviškės pristigo jėgų.

„Jautėme atsakomybę prieš finalą, bet tokiose rungtynėse jėgos išsilygina. Viską lemia tai, kas būna geriau pasiruošusios finalų dieną. Mums labai daug davė žiūrovų palaikymas. Ačiū jiems už puikią atmosferą, kurioje žaisti buvo labai smagu“, - pridūrė V. Makauskaitė.
Ilgiausia ataka moterų finale sekmadienį truko pusantros minutės. Po jos žiūrovai kilo iš savo vietų, o susitikimą komentavęs interneto televizijos komentatorius emocingai išreiškė savo susižavėjimą.

Ne ką mažiau dramos buvo vyrų finale. Favoritu laikytas Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauro“ klubas tik po penkių setų kovos palaužė ambicingos Šiaulių „Elgos Master Idea-SM Dubysos“ komandos pasipriešinimą.

„Šiauliai turi stiprią, gerai organizuotą komandą, kuri kovojo iki pabaigos ir mums buvo labai sunku. Sužaidėme ilgą gerą sezoną Baltijos lygoje, todėl manau, kad ta patirtis mums padėjo lemiamais rungtynių momentais. Labai malonu buvo žaisti pilnoje salėje. Tikiuosi, kad ateityje turėsime daugiau Lietuvos komandų Baltijos lygoje ir daugiau tokių aukšto lygio rungtynių“, - kalbėjo Vilniaus ekipos žaidėjas Liudoslavas Adamovičius.

Nemažai stipriausių Lietuvos komandų žaidėjų jau balandžio pabaigoje pradės ruoštis Europos čempionato atrankos varžyboms. Gegužės 19-22 dienomis Lietuvos moterys kovos Alytuje, o vyrai - Liuksemburge.

„Žinoma, kad tokie finalai yra labai naudingi rinktinės žaidėjams. Galėjome įgyti daug patirties tokios atkakliose rungtynėse, pasimokyti susikaupimo. Dabar susibursime visos dėl vieno bendro tikslo - Lietuvos rinktinės pergalių“, - pabrėžė V. Makauskaitė.

Po finalų buvo apdovanoti geriausi kiekvienos komandos žaidėjai. Laureatais tapo Jekaterina Kovalskaja (Vilniaus „SM Tauras-VTC“), Tautvilė Grinkevičiūtė (Alytaus „Prekyba-Parama“), Inga Vainilavičiūtė („Achema-KKSC“), Viltė Makauskaitė („Heksa-ASU“), Dmitrijus Hryška (Marijampolės „Sūduva“), Mantas Grinevičius (Raseinių „Norvelita“), Arnas Rumševičius („Elga-Master Idea-SM Dubysa“) ir Dmitrijus Šlominas („Flamingo Volley-SM Tauras“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)