Bekompromisė kova

Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysos“ tinklininkai šeštą kartą iš eilės kovojo penkių setų trileryje. Po dramatiško pusfinalio, šįkart šiauliečių laukė išbandymas su Baltijos lygoje sėkmingai rungtyniavusia Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauro“ ekipa. Pergale šįkart rezultatu 3:2 (20:25, 25:19, 25:27, 25:20, 15:9) iškovojo vilniečiai.

„Šiandien gerai pasportavome – buvo penki setai. Mes žaidėme šlykščiai, o varžovai – šauniai. Mes per daug kažkur skubėjome, kažkur skraidėme – galbūt per daug gerai fiziškai buvome pasiruošę. Darėme daug nebūdingų klaidų. Teko pergyveni ir po truputį sugrįžti į žaidimą. Džiugu, kad mums pavyko. Finaluose lengvų rungtynių nebūna. Šiandien dar nieko nelaimėjome, tik pamatėme vieni kitus. Finalas nebūna tik paprastas pasivažinėjimas. Aukso medalį dar reikia išsikovoti“, – po mačo mintimis dalinosi Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

„Iš tikrųjų džiaugiuosi, kad pavyko išplėšti penkis setus prieš tokią komandą. Jie yra vyresni, žaidė Baltijos lygoje. Vilniečiai buvo favoritai ir džiugu, kad pavyko duoti jiems kovą. Raginsime vaikinus kovoti ir toliau. Jeigu būni sportiniame pasaulyje, turi galvoti tik apie pergales“, – teigė šiauliečių strategas Modestas Strockis.

Pirmosiose rungtynėse dėl trečiosios vietos Raseinių „Norvelita“ 3:1 (20:25, 25:15, 25:23, 25:22) nugalėjo Marijampolės „Sūduvos“ komandą.

Raseiniškių treneris Robertas Nekrašas po rungtynių pripažino, kad jo auklėtiniams sunkiai sekėsi atsigauti po dramatiško pusfinalio, kuriame jie tik po penkių dramatiškų mačų 2-3 turėjo pripažinti Šiaulių ekipos pranašumą.

„Vis dėlto, mūsų žaidėjų meistriškumas yra aukštesnis nei marijampoliečių, todėl pavyko pasiekti pergalę. Po šios pergalės jaučiamės šiek tiek geriau, todėl tikimės, kad sekmadienį bus lengviau“, – teigė R. Nekrašas.

Moterų finale – fantastiška drama

Baltijos pirmenybių vicečempionės Kauno „Heksos-ASU“ tinklininkės pirmajame finalo susitikime po dramatiškos kovos 3:2 (22:25, 25:22, 28:30, 25:17, 18:16) įveikė nugalėtojos titulą ginančią Jonavos „Achemos-KKSC“ komandą.

Nors kaunietės buvo laikomos favoritėmis, Jonavos ekipa energingai pradėjo susitikimą ir laimėjo pirmąjį setą. Antrajame kaunietės susikaupė ir išlygino rezultatą, bet labai atkakliame trečiajame sete „Achema-KKSC“ vėl išsiveržė į priekį. Kauno klubas dar kartą nepasidavė ir privertė ekipas žaisti lemiamą penktą setą. Tikrame moterų tinklinio spektaklyje penktajame sete abi komandos buvo per tašką nuo laimėtų rungtynių, bet rezultatas kaskart tapdavo lygus. Galiausiai sėkmė nusišypsojo „Heksos-ASU“ tinklininkėms, kurios priartėjo prie aukso medalių.

„Buvo labai įdomios rungtynės, labai įtempta kova. Komandos yra apylygės, todėl laimėtoją lemia labai nedideli niuansai. Pabaigoje viską lemia tai, kas geriau susikaupia, kas nepadaro klaidos, pas ką geresnė psichologija. Manau, kad rytoj laukia panaši kova, nes varžovės jau nebeturės ką prarasti“, – po rungtynių sakė „Heksos-ASU“ trenerė Vida Makauskienė.

„Džiaugiuosi, kad nepaisant traumų ir ligų, mes sugebėjome pasiruošti finalui. Lygios rungtynės, tik baigėsi jos taip, kaip baigėsi. Labai gaila dėl penkto seto. Rytoj svarbiausia, kad pas merginas būtų daugiau pasitikėjimo“, – teigė „Achemos-KKSC“ trenerė Lija Darandovienė.

Pirmosiose mažojo finalo rungtynėse Alytaus „Prekybos-Paramos“ komanda 3:0 (25:17, 25:20, 25:18) nugalėjo Vilniaus „SM Tauro-VTC“ tinklininkes.

Sekmadienį nuo 11 val. bus žaidžiamos antrosios finalų rungtynės. Jeigu po antrųjų susitikimų serijos rezultatas bus lygus 1-1, tuomet iškart bus žaidžiamas auksinis setas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)