Maljorkoje vykstančios varžybos – šiais metais vienos iš svarbiausių buriuotojams. Jose paaiškės galutinis Europos atstovų, patekusių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, sąrašas. Iš Lietuvos užtikrintai olimpinėse žaidynėse buriavimo rungtyje dalyvaus du sportininkai: burlenčių RS:X klasėje ir moterų „Laser Radial“ klasėje.

Šios varžybos svarbios tuo, kad jose susirenka ne tik geriausi Europos, bet ir pasaulio buriuotojai. Iš viso varžybose plauks dešimties olimpinių šakų sportininkai ir 61 šalies. Tarp jų ir tikros buriavimo „žvaigždės“ – Robertas Scheidtas („Laser Standart“ klasė), Benas Scottas ir Pieteris-Janas Postma („Finn“ klasė), Mathew Belcheris (470 klasė), Billy Bessonas, Marie Riou („Nacra“ klasė), Gintarė Scheidt ir Evi Van Acker („Laser Radial“ klasė).

Iš Lietuvos varžybose startuos 6 sportininkai: burlentininkas Juozas Bernotas, „Laser Radial“ klasės buriuotojos G. Scheidt, Viktorija Andrulytė ir Milda Eidukevičiūtė, taip pat Martis Pajarskas ir Karolis Janulionis. Pastarieji vaikinai dar turi šansą kovoti dėl kelialapio į šių metų olimpines žaidynes. Užduotis nėra lengva, nes dėl Europai likusių dviejų kelialapių kovos rusai, čekai ir kitų šalių sportininkai. Jau antrose varžybose iš eilės ji yra stipriausiųjų dešimtuke.

Stipriausia Lietuvos buriuotoja G. Scheidt savo buriavimo sezoną pradėjo sėkmingai.

Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatai K. Janulionis ir M. Pajarskas dar bandys iškovoti bilietą į olimpines varžybas. Kvalifikaciniai plaukimai nuteikė optimistiškai. Labai sėkmingas trečias kvalifikacinis plaukimas leido M. Pajarskui finišuoti septintam. Po keturių plaukimų K. Janulionis yra 65-oje vietoje, o M. Pajarskas – 71-oje. Abu vaikinai turi šansų patekti į auksinį laivyną.

Lyderiu tapo Andrew Maloney (5 baudos balai) iš Naujosios Zelandijos, antrą vietą užima norvegas Kristianas Ruthas (7 baudos balai), trečioje pozicijoje – amerikietis Charlie Buckinghamas (8 baudos balai).

Regatoje sėkmingiausiai iš lietuvių startuojanti G. Volungevičiūtė-Scheidt su 15 baudos taškų po trijų įskaitinių kvalifikacinių plaukimų iš keturių „Laser Radial“ klasėje pakilo į šeštąją vietą iš dešimtos. Trečiame plaukime ji finišavo penkta, o ketvirtame – vienuolikta.

V. Andrulytė su 59 baudos balais užima 50-ą vietą, o Milda Eidukevičiūtė su 78 baudos balais tarp 84-ių buriuotojų yra 62-a.

Pirmauja tris plaukimus iš keturių laimėjusi belgė E. Van Acker (3 baudos balai), lenkianti britę Alison Young (8 baudos balai) ir suomę Tuulą Tenkanen (10 baudos balų).

Burlentininkų „RS:X“ (85 dalyviai) klasėje startuojantis J. Bernotas po keturių plaukimų su 44 baudos balais yra 33-ias.

Pirmauja britas Tomas Squiresas (4 baudos balai), lenkiantis graiką Vyroną Kokkalanį (5 baudos balai) , Andreasą Cariolou iš Kipro ir lenką Pawelą Tarnowskį (po 8 baudos balus).

Po varžybų Palmoje bus matyti, ar pavyks pakartoti Londono olimpiados rekordą, kai Lietuvai atstovavo net trys buriuotojai. Princesės Sofijos trofėjaus varžybos tęsis iki balandžio 2 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)