28-erių metų rusė vartojo meldoniumą. Nuo B testo buvo nuspręsta atsisakyti.

2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse N. Sergejeva kartu su Nadežda Palejeva dviviečių bobslėjų varžybose užėmė 16-ą vietą.

Meldonium „aukomis“ pastaruoju metu tapo šie Rusijos sportininkai: tenisininkė Marija Šarapova, greitojo čiuožimo atstovas Pavelas Kuližnikovas, biatlonininkas Eduardas Latypovas, dailiojo čiuožimo meistrė Jekaterina Bobrova, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai Semionas Jelistratovas ir Jekaterina Kosntantinova, tinklininkas Aleksandras Markinas, regbininkai Aleksejus ir Aliona Michalcovai bei plaukikė Julija Jefimova.

Mūsų sporto šakoje šis preparatas visai nereikalingas, nes neturi įtakos rezultatams. Todėl aš vartojau vaistą dėl savo kardiologinių problemų. Baisu, kad tarp dopingą vartojusių sportininkų atsidūriau ir aš. Esu šokiruota šios žinios, nes iš tikrųjų vartojau „Mildronatą“ praėjusių metų pabaigoje griežtai pagal gydytojų receptus. Žinoma, ir gydytojai, kurie man skyrė „Mildronatą“, ir aš pati buvau 100 proc. tikra, kad preparatas išnyksta iš organizmo per dvi-tris dienas. Tikėjau, kad sausio 1-ai dienai būsiu visiškai švari“, - N. Sergejeva sakė „R-Sport“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)