Kaunietės šeštadienį namuose 3:0 (25:22, 25:21, 25:19) nugalėjo Vilniaus „SM Tauro-VTC“ ekipą, o sekmadienį sostinėje varžoves įveikė 3:0 (25:14, 25:20, 25:14) ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-0.

„Buvo beprotiškai sunku nuteikti merginas Lietuvos čempionatui. Po Baltijos pirmenybių buvo begalinis nuovargis, nes daugiau nei du mėnesius neturėjome laisvadienių. Praėjusią savaitę buvo daug įtampos, didelė atsakomybė, o dabar lyg ir norisi žaisti, bet kojos neklausė, o nuteikti merginas kovai buvo labai sudėtinga. Vilniaus komanda žaidė labai šauniai - jauna ekipa pasirodė visu gražumu ir net viršijo savo galimybes. O mums teko nuleisti merginas iš padebesių“, - šypsojosi „Heksos-ASU“ trenerė Vida Makauskienė.

Jauna „SM Tauro-VTC“ ekipa šiais metais jau įgyvendino savo tikslą - patekti tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų. Savo auklėtinėmis neliko nusivylusi ir trenerė Asta Jansonienė.

„Heksos-ASU“ ekipa turi daug daugiau patirties. Jeigu šeštadienį mes dar buvome joms mažiau žinomos, turėjome daugiau jėgų ir daugiau šansų pasipriešinti, tai sekmadienį jau buvo sunkiau. Mūsų komanda yra labai jauna. Būna akimirkų, kai aikštėje žaidžia keturios dešimtokės. Džiaugiuosi, kad jos apskritai pateko į pusfinalį. Kaip trenerė, žinojau, kad pagauti „Heksą“ buvo beveik neįmanoma, todėl norėjome pasitikrinti savo jėgas ir pažiūrėti, ką galime parodyti prieš tokią ekipą. Šiek tiek merginas kaustė ir jaudulys prieš savus žiūrovus“, - aiškino A. Jansonienė.

Vilniečių trenerė pripažino, kad jos treniruojama ekipa nebus favoritė ir mažajame finale, bet rankų nuleisti anksčiau laiko neketinama.

„Neturime, ką prarasti. Eisime žaisti atsipalaidavusios. Mums jau ketvertas yra geras pasiekimas, o kovoje dėl bronzos pamatysime, kaip seksis. Kamuolys yra apvalus, galbūt varžovės daugiau klys, galbūt mums gera diena bus. Manau, kad mes dar pakovosime“, - pabrėžė A. Jansonienė.

Kur kas daugiau įtampos yra antrame pusfinalyje. Lietuvos čempionė Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipa šeštadienį namuose 3:2 (25:17, 24:26, 26:24, 24:26, 16:14) nugalėjo Alytaus „Prekybos-Paramos“ komandą, bet sekmadienį Alytuje pranašesnės buvo šeimininkės 3:1 (18:25, 25:22, 25:17, 26:24).

Lemiamos - trečios - serijos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Jonavoje.

„Su bet kuria iš šių komandų mums reikės kovoti. Abi ekipos yra apylygės, todėl finale reikės įdėti daug darbo“, - pridūrė V. Makauskienė.

„Sūduva“ - paskutinė Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinalio dalyvė

Lietuvos vyrų tinklinio čempionės titulą ginanti Marijampolės „Sūduvos“ komanda pateko į pirmenybių pusfinalį. Ji savaitgalį du kartus 3:2 (20:25, 25:22, 23:25, 25:22, 15:10) išvykoje ir 3:0 (25:22, 25:16, 25:21) namuose įveikė Kelmės „Etovį“. Kelmės ekipai atiteko penktoji vieta.

Kovo 26-ą dieną prasidėsiančiuose Lietuvos pirmenybių pusfinaliuose „Sūduva“ žais su Baltijos lygoje šiemet sėkmingai rungtyniavusiu Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauro“ klubu, o Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ susitiks su Raseinių „Norvelita“.

Kitos komandos Lietuvos čempionate išsidalino likusias vietas. Šeštą poziciją užėmė Kauno „Marito“, septintą - Gargždų SC, aštuntą - Vilniaus „Flamingo Volley-SM Tauras-2“, devintą - Vilniaus VGTU, dešimtą - Šiaulių „Yvas“, vienuoliktą - Kauno „KTU-Mintonet“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)