Pirmąją dieną plaukimai nevyko dėl minėtų itin sudėtingų sąlygų, nes vėjas siekė30 mazgų ir ošė didžiulės bangos.

Nežymiai nurimus vėjui iki 18-25 mazgų varžybos buvo tęsiamos. Geriausiai iš lietuvių plaukia olimpietė Gintarė Scheidt, kuri po kvalifikacinių plaukimų kartu su Danijos sportininke Anne-Marie Rindom užima 6-7 vietas.

Merginų „Laser radial“ klasėje užtikrintai pirmauja olandė Marit Boumweester. Kiek netikėta Švedijos sportininkės Josefin Olsson sėkmė, ji šiuo metu yra antroje vietoje, trečia – suomė Tuula Tenkanen.

Londono olimpinių žaidynių čempionė Xu Lijia – ketvirta, penkta – vos vienu baudos mažiau už Lietuvos sportininkę turi jaunoji britė Alison Young.

Ketvirtadienį prasideda finaliniai plaukimai. Gerėjantis Gintarės pasirodymas teikia didelių vilčių.

Viktorijai Andrulytei itin sėkmingas buvo ketvirtas plaukimas: ji finišavo pirma, o bendroje įskaitoje yra 30-ta. Milda Eidukevičiūtė – 66-ta.

Vyrai startuoja „Laser radial“ klasėje. Čia geriausiai iš lietuvių sekasi Marčiui Pajarskui – jis po kvalifikacinių plaukimų yra 43-ias iš 125 dalyvių, o Karolis Janulionis tenkinasi 77-ta vieta. Lietuvos olimpiniai kandidatai tęsia kovą dėl olimpinio medalio. Užtikrintai pirmauja britas Nickas Thompsonas.

„Laser radial“ vyrų klasėje gerai plaukia Gintarės Sheidt trenerio Lino Eidukevičiaus sūnus Marius Eidukevičius. Jis antrame plaukime užėmė trečią vietą, o bendra jo 18-ta pozicija rodo didelę jaunojo buriuotojo potencialą. Stiprus vėjas – šio jaunojo sportininko stichija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją