Šiais metais olimpinės čempionės titulą ginsianti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė sezoną pradės nuo antrojo pasaulio taurės etapo, kuris vyks kovo 8-12 dienomis Rio de Žaneire.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vykdomasis komitetas, kurio pastarajame posėdyje dalyvavo ir visi treneriai, po ilgų diskusijų nusprendė, kad būtent Egipte startuosiantys sportininkai šiais metais turi kovoti dėl olimpinių kelialapių elitiniuose turnyruose.

Kiekviena šalis į olimpines žaidynes gali deleguoti daugiausia po 2 vyrus ir moteris, o L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė olimpinį kelialapį jau yra iškovojusi.

Dar dvi pajėgios sportininkės – Lina Batulevičiūtė ir Emilija Serapinaitė – olimpinio reitingo taškus bandys rinkti dalyvaudamos smulkesniuose reitingo turnyruose.

Jei sportininkams nepavyksta iškovoti asmeninių olimpinių kelialapių pasaulio taurės finale, Europos ir pasaulio čempionatuose, į olimpines žaidynes galima patekti per specialų olimpinį reitingą. Jame šiuo metu labai aukštą antrąją vietą užima I. Serapinaitė. Vilnietė turi 102 taškus ir atsilieka tik nuo lenkės Oktawios Nowackos (126).

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė reitinge yra 13-ta (60), L. Batulevičiūtė – 18-ta (52), K. Gužauskaitė – 21-a (51), G. Venčkauskaitė – 26-ta (45), E. Serapinaitė – 39-ta (37).

Vyrų olimpiniame reitinge J. Kinderis šiuo metu yra 20-as (52), L. Kontrimavičius – 32-as (42), o D. Vaivada – 127-tas (9).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją