Kaip ir daugelyje šio čempionatų mačų, akistatoje su graikais Lietuvos rinktinė nebuvo laikoma favorite. Varžovų komandos sudėtyje – visi tarptautiniai didmeistriai (TD), o reitingo vidurkis beveik 200 punktų aukštesnis.

Nepaisant to, Lietuvos šachmatininkai savo varžovams užkūrė tikrą pirtį. TD Aloyzas Kveinys pirmas savo partiją baigė lygiosiomis. Kiek vėliau tarptautinis meistras (TM) Tomas Laurušas (2435) pasinaudojo TD Hristo Baniko (2609) klaida ir šventė pergalę. Netrukus varžovą (Ionnis Nikolaidis 2563) privertė pasiduoti puikiai čempionate rungtyniaujantis Tautvydas Vedrickas (2320). Likusioje partijoje Dimitrios Mastrovasilis (2615) iki paskutinės akimirkos spaudė TM Mindaugą Beinorą (2340), tačiau pastarajam pavyko atsilaikyti ir užtikrinti dar vieną čempionato staigmeną – 3:1.

T. Vedrickas, po aštuonių partijų surinkęs penkis taškus, įvykdė tarptautinio meistro balą, kuris jam jau yra antrasis. Norint įvykdyti TM normą reikia trijų balų ir mažiausiai 2400 reitingo taškų.

Po aštunto turo vyrų rinktinė savo sąskaitoje turi 8 taškus ir dalinasi 16-21 vietas iš 36. Paskutiniame devintame ture Lietuvos ekipa susitiks su pajėgia Turkijos komanda. Čempionate užtikrintai pirmauja Rusijos rinktinė, kuri surinko 14 taškų. Antroje vietoje rikiuojasi vengrai (12).

Lietuvos moterų rinktinė neatsilaikė prieš Latviją 1,5:2,5. Trys susitikimai baigėsi taikiai, pralaimėjimą patyrė tik tarptautinė moterų meistrė Salomėja Zaksaitė.

Merginos rikiuojasi 26 pozicijoje ir paskutiniame ture žais su Belgijos rinktine.

Priminsime, kad vyrų turnyre dalyvauja 36, o moterų – 30 komandų, kurioms atstovauja dauguma geriausių Europos šachmatininkų. Iš viso čempionate žaidžiami devyni turai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją