30 min. vilniečius į priekį išvedė puolėjas Edvinas Baniulis, nukreipęs į vartus po Jurijaus Kendyšo smūgio nuo virpsto aštokusį kamuolį.

Svečiai rezultatą išlygino 78 min., kuomet pasižymėjo Jevgenijus Ševčenka, o 90 min. 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo Artiomas Vasiljevas.

Vis dėlto paskutinį tašką rungtynėse vos po minutės taikliu smūgiu padėjo saugas Mantas Kuklys.

Pirmame kėlinyje galvomis su varžovu susidaužė kitas saugas Danielis Romanovskis, bet nė vienas rimčiau nenukentėjo. Abu žaidėjai tęsė rungtynes subintuotomis galvomis.

Rungtynės su baltarusiais buvo jau 17-as kontrolinis susitikimas žalgiriečiams šiame sezone. Brazilijoje, Kipre, Lenkijoje ir Baltarusijoje svečiavęsi bei kelias komandas pasikvietę pas save vilniečiai per šį draugiškų rungtynių maratoną iškovojo 6 pergales, 5 kartus patyrė pralaimėjimą, taip pat 5 kartus sužaidė lygiosiomis.

Praėjusią savaitę jie keliavo į Lenkijos uostamiestį Gdanską, kur trečią kartą klubo istorijoje susigrūmė su „Lechia“ klubu ir pasiekė lygiąsias (1:1).

„Šias rungtynes rengėme todėl, kad turėjome beveik trijų savaičių pertrauką A lygos čempionate. Draugiškas rungtynes norime sužaisti ir dėl to, kad pasiekę savo tikslus Lietuvoje neprarastume motyvacijos žaisti likusias sezono rungtynes. Taip pat norime įvertinti kai kuriuos savo komandos futbolininkus ir savo žaidimo elementus“, – sakė komandos strategas Valdas Dambrauskas.

Sekmadienį „Žalgiris“ žais A lygos rungtynes su Marijampolės „Sūduva“, o sezoną užbaigs lapkričio 28 d. nieko nebelemsiančia, bet principine akistata su vicečempionais „Trakais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją