Pradžia nieko gero nežadėjo – greitai į sunkią padėtį papuolė ir varžovo pranašumą pripažino komandos lyderis tarptautinis didmeistris (TD) Aloyzas Kveinys, o kitose partijose didelių perspektyvų nesimatė. Nepaisant sunkumų, Lietuvos rinktinės vyrai ne tik atsitiesė, bet ir perėmė iniciatyvą. Nesėkmių ruožą nutraukė tarptautinis meistras (TM) Mindaugas Beinoras, kuris išnaudojo varžovo klaidą partijos pabaigoje. Tautvydas Vedrickas sumaniais ėjimais privertė varžovą tenkintis lygiosiomis ir jau ne pirmą kartą šiame čempionate viską lėmė TM Tomo Laurušo partija. Kaunietis partijos viduryje išnaudojo visus oponento netikslumus ir galiausiai privertė jį pasiduoti, taip atnešdamas pergalę Lietuvos rinktinei.

Savo ruožtu,oterų rinktinė nesugebėjo pasipriešinti Ispanijos ekipai ir nusileido rezultatu 0,5:3,5. Vieninteles lygiąsias pasiekė tarptautinė moterų meistrė Salomėja Zaksaitė.

Penktame ture vyrai susutiks su Suomija, o moteru rinktinė – su šveicarėmis.

Priminsime, kad vyrų turnyre dalyvauja 36, o moterų – 30 komandų, kurioms atstovauja dauguma geriausių Europos šachmatininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)