Etapo nugalėtoju tapo italas Nicolas Marini iš „Nippo – Vini Fantini“ komandos, antras – nugalėtojo tėvynainis Mattia Gavazzis („Amore & Vitra – Selle SMP” komanda), trečias – olandas Josas Koopas („CCN Cycling Team“ komanda). Visi jie, kaip ir T. Vaitkus, finišavo identišku laiku.

Dėka tarpiniuose finišuose renkamų taškų, kurie konvertuojasi į sekundes, bendroje įskaitoje T. Vaitkų konkurentai yra nustūmę į 18-tą vietą. Lietuvis nuo lyderio italo Mattio Gavazzio yra atsilikęs 20 sekundžių.

„Šiandien sunku buvo visą dieną. Jau atsibudau pavargęs. Visas lenktynes prakentėjau. Bandžiau į tarpinį finišą važiuoti, kad gauti sekundžių. Bet atsistojau ir atsisėdau, nes kojos buvo „tuščios“. Žiūrėsim, gal kituose etapuose geriau bus“, – iškart po finišo savo rezultatu pasidalino T. Vaitkus.

Trečias 127,8 km ilgio „Tour of China II” etapas vyks trečiadienį, iki jo visiems lenktynių dalyviams teks persikelti 400 km.

Abu „Tour of China” turai dviratininkui iš Lietuvos yra pasiruošimas „Tour of Hainan“ lenktynėms, kuriose startuos trys ProTuro, penkios ProKontinenintinės bei 12 Kontinentinių komandų. Spalio 11 dieną prasidėjęs antrasis 759,5 km ilgio „Tour of China” turas (6 etapai) baigsis spalio 18 dieną, o spalio 20-28 dienomis Tomas Vaitkus varžysis 1476,5 km (9 etapų) „Tour of Hainan“ lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)