„Tai – pirmas tokio lygio fechtavimo turnyras ir tarptautinė mokomoji treniruočių stovykla, rengiami Lietuvoje – mums tai yra tarptautinės fechtavimo federacijos pripažinimas ir svarbus iššūkis. Tokio čempionato rengimas Lietuvoje yra ilgamečių pastangų ir susitelkimo rezultatas – jaučiame, kad fechtavimas mūsų šalyje plinta ir populiarėja“, – teigia Lietuvos fechtavimo federacijos prezidentas Vytautas Polujanskas.

Jaunių ir jaunimo gretose kartu su špagininkais iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos ir Baltarusijos startuoti ruošiasi net penkių Lietuvos fechtavimo klubo auklėtiniai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Tačiau svečių pajėgos žada būti kur kas gausesnės, su didžiausia delegacija – virš septyniasdešimt žmonių – į čempionatą atvyks kaimynai estai, vadinami varžybų favoritais. Jų atstovai jau yra ne kartą laimėję Šiaurės šalių čempionų titulus.

Savaitgalį Kaune viešės ne tik stipriausi fechtuotojai jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse, bet kartu su jais – nemažai žymių trenerių ir daug pasiekusių sportininkų. Tarp jų – ir olimpinis vicečempionas norvegas Bartoszas Piaseckis, kuris varžybose dalyvaus kaip teisėjas. Po čempionato dalis sportininkų pasiliks dar savaitei ir treniruosis tarptautinėje fechtavimo sporto stovykloje.

„Mūsų jaunimas – dar augantys sportininkai, tačiau kasmet sulaukiame vis aukštesnių pasiekimų. Be to fechtavimas – itin įdomus ir nenuspėjamas sportas, kur net labai tituluotą kovotoją gali netikėtai įveikti dar nežibėjusi žvaigždė. Todėl savaitgalį laukiame labai įtempto ir emocingo čempionato bei daug aistrų žiūrovams “, – tikisi V. Polujanskas.

Čempionatas vyks nuo ryto iki vėlyvos popietės šeštadienį ir sekmadienį. Renginio metu žiūrovai turės galimybę plačiau susipažinti su fechtavimo sporto subtilybėmis, pabendrauti su sportininkais, treneriais ir savanoriais, kurie ves demonstracines kovas.

Primename, kad šių metų vasaros pradžioje Švedijos Malmės mieste vykusiame Šiaurės šalių suaugusiųjų fechtavimo čempionate Lietuva pelnė net du medalius. Tomas Krasikovas tąkart laimėjo bronzą vyrų asmeninėse varžybose, o moterų komanda (Paulina Bajorūnaitė, Agnė Švelnienė, Rūta Latinytė ir Elzė Šatkauskaitė) iškovojo sidabro medalius. Jaunimo amžiaus grupėje Adelė Karoblytė 2013 m. pelnė sidabro medalį. Tikimasi jog „savos sienos“ bei sirgalių palaikymas padės Lietuvos fechtuotojams ir Kauno sporto halėje.

Šiaurės šalių jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionatą šeštadienį, rugsėjo 26 d., nuo 17.30 tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Varžybų programa:

Šeštadienis

9.00 – Jaunimas U20 vaikinai
11.00 – Jaunimas U20 merginos
13.00 – U15 merginos ir vaikinai
18.00 – Finalai

Sekmadienis

9.00 – Jauniai U17 vaikinai
11.00 – Jauniai U17 merginos
12.00 – Jaunimo U20 komandinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)