Vienintelį ir pergalingą įvartį 70-ą minutę pelnė italas Maximiliano Ugge.

Dabar „Sūduvą“ nuo „Atlanto“ skiria vienas taškas.

Tai buvo trečia šių ekipų, kovojančių dėl bronzos medalių, dvikova ir antra marijampoliečių pergalė, o dar vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Rezultatas:

„Atlantas“ 0 - 1 „Sūduva“

70' Maximiliano Ugge [0 - 1]

„Atlantas“: M. Malinauskas, R. Baravykas, M. Beneta, A. Jepifanovas, K. Gnedojus, A. Jurgelevičius (60 min. L. Baranauskas), A. Bartkus, D. Norvilas (81 min. S. Rakauskas), O. Verbickas, R. Vėževičius (68 min. O. Dmitrijevas), M. Maksimovas.

„Sūduva“: Dž. Bartkus, D. Isoda, V. Slavickas, M. Ugge, M. Živkovičius, K. Chvedukas, N. Jamakas (85 min. K. Laukžemis), A. Kecapas, A. Vaskela, E. Veliulis (62 min. V. Baranovskis), T. Radzinevičius (79 min. M. Šoblinskas).

Kovoje dėl medalių „Sūduva“ darsyk įveikė „Atlantą“

M. Ugge įmušė bene svarbiausią savo įvartį šiame sezone. Legionieriaus taiklus smūgis antrame kėlinyje nulėmė ypatingai reikalingą „Sūduvai“ pergalę kovoje dėl medalių. Prieš savaitę įveikusi trečioje vietoje buvusį „Atlantą“, Suvalkijos komanda darsyk įveikė uostamiesčio futbolininkus nukeltoje „SMScredit.lt A lygoje“ II rato dvikovoje – 1:0 (0:0).

Puikią seriją čempionate žaidžianti „Sūduva“ iškovojo jau septintą pergalę per aštuonerias rungtynes, ir turnyro lentelėje aplenkė savo varžovus, patyrusius jau trečią nesėkmę iš eilės.

Pusė pirmo kėlinio priklausė aikštės šeimininkams, kurių gretose labai aktyviai žaidė Maksimas Maksimovas. Būtent rusas galėjo pasiųsti kamuolį į vartus jau 6-ą mačo minutę, tačiau laiku jį pasitikęs Džiugas Bartkus nutraukė labai pavojingą klaipėdiečių ataką.

Robertas Vėževičius turėjo galimybę išvesti uostamiesčio komandą į priekį dar po šešių minučių, kai po Rolando Baravyko aukšto perdavimo galva į kamuolį nepataikė. Šis nukrito visiškai laisvam klaipėdiečiui, bet patyręs saugas mušė virš vartų.

Kėliniui įpusėjus, „Sūduva“ ne tik išlygino žaidimą, bet pamažu ir perėmė iniciatyvą, tačiau grėsmės prie aikštės šeimininkų vartų praktiškai nesukėlė. Mindaugui Malinauskui vos kartą teko gelbėti komandą, už vartų nukreipiant labai pavojingą Karolio Chveduko šūvį iš toli. Vėliau „Atlanto“ vartininkas sugavo ir tolimą Vaido Slavicko smūgį pažeme.

Iškart po pertraukos darsyk D. Bartkaus budrumą patikrino M. Maksimovas. Svečių vartininkas ir šįkart sužaidė užtikrintai, šuoliu nukreipdamas kamuolį už galinės linijos.

Daugiausiai nemalonumų „Sūduvos“ gynybai kėlęs legionierius iš Rusijos blykstelėjo ir 57-ą minutę, kai, įsiveržęs į baudos aikštelę, puikiai pranėrė pro du varžovus, tačiau smūgį iš aštraus kampo nutraukė jį pasitikęs D. Bartkus.

Kėlinio viduryje pasisekė R. Vėževičiui. Jau turėjęs vieną geltoną kortelę saugas pavėlavo prie Marko Živkovičiaus ir jį nugriovė. Marijampolės komandos trenerių štabas ėmė reikalauti antros geltonos kortelės, bet rungtynių arbitras užfiksavo tik pražangą.

Į praėjusio turo rinktinę patekęs Darius Isoda pademonstravo, kad tai nebuvo atsitiktinumas. Jaunasis gynėjas paskutiniu momentu krito po kojomis į baudos aikštelę įsiveržusiam Ovidijui Verbickui, blokuodamas jo smūgį.

70-ą minutę „Sūduva“ išsiveržė į priekį. Po M. Živkovičiaus pakelto kampinio koja kamuolį į vartus nukreipė iš Andriaus Bartkaus priežiūros išsivadavęs M. Ugge. Tai buvo ketvirtas gynėjo taiklus smūgis šiame sezone, tačiau neabejotinai pats svarbiausias.

Po šio įvarčio svečiai atsitraukė prie savo vartų. Kontratakų taktiką pasirinkusius suvalkiečius, kiek išmušė iš vėžių traumą patyręs ir keitimo paprašęs rezultatyviausias čempionato žaidėjas Tomas Radzinevičius.

Tačiau per likusį laiką vienintelis M. Maksimovas galėjo išlyginti rezultatą. Kartą rusas smūgiu vienu lietimu mušė šalia vartų standartinės situacijos metu. O jau per arbitro pridėtą laiką legionierius apmaudžiai nepataikė į vartus, kai kamuolį jam galva numetė A. Bartkus.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris27231379:1970
2.Trakai27202569:2662
4.Sūduva28164850:2552
3.Atlantas28156747:2951
5.Spyris281151235:5238
6.Stumbras27781239:5729
7.Utenis28681425:4026
8.Klaipėdos granitas28591431:5724
9.Kruoja28481623:4820
10.Šiauliai27351923:6814

Pastaba: „Kruoja“ pasitraukė iš čempionato.

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrejus Paniukovas („Atlantas“) ir Tomas Radzinevičius („Sūduva“) – po 20, Davidas Aršakianas („Trakai“) – 18, Artūras Rimkevičius („Stumbras“) – 16 įvarčių.

Paaiškėjo visos LFF taurės turnyro aštuntfinalio dalyvės

Antradienį sužaistos ir septynerios 2015-2016 metų sezono Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro IV etapo rungtynės, po kurių paaiškėjo visi aštuntfinalio dalyviai.

Pergales varžovų aikštėse iškovojo abu nuo šio etapo turnyrą pradėję A lygos klubai - Kauno „Spyris“ 3:0 (3:0) nugalėjo kitą laikinosios sostinės ekipą „FBK Kauną“ (I lyga), o Utenos „Utenio“ futbolininkai Radviliškyje 3:2 (1:0) įveikė kitą I lygos komandą - vietos „Lokomotyvą“.

Staigmeną pateikė Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamose III lygos pirmenybėse žaidžiantys sostinės „Prelegentai“, savo aikštėje 3:1 (2:1) nugalėję I lygos „Panevėžio“ klubą.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė legendinis Edgaras Jankauskas (17 min. ir 90+1 min. iš 11 m baudinio), vieną - Marius Babravičius (33 min.), o svečių gretose įvarčiu pasižymėjo Vilius Giedraitis (44 min.).

Be kovos į kitą etapą pateko Gargždų „Banga“ (I lyga), kuriai buvo įskaityta pergalė techniniu rezultatu 3:0 prieš žaidėjų nesurinkusią „Druskininkų“ (II lyga) ekipą.

LFF taurės turnyro rezultatai:

Kazlų Rūdos „Šilas“ (I) 0 - 4 Jonavos „Lietava“ (I);

FBK Kaunas“ 0 - 3 Kauno „Spyris“ (A);

Tauragės „Tauras“ (I) 5 - 4 Vilniaus „MRU TiuMenas“ (I), - po pratęsimo;

Radviliškio „Lokomotyvas“ 2 - 3 Utenos „Utenis“.

Gargždų „Pramogos SC-Taškas“ (II) 3 - 1 „Visaginas“ (II);

Vilniaus „Prelegentai“ (III) 3 - 1 „Panevėžys“ (I);

Gargždų „Banga“ (I) 3 - 0 „Druskininkai“ (II), - be kovos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)