Teisėjai turės direktorių

„Kiek aš čia dirbu, bėda vis ta pati – būna labai daug skundų, ir pats daug skambučių sulaukiu. Jeigu jau tai LKL administracijos reikalas, mes jį spręsime“, – pareiškė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Ketvirtadienį po LKL valdybos posėdžio jis pasidalino planais, kaip ketina atvėsinti aistras, kasmet kylančias dėl teisėjavimo šalies pirmenybėse.

Už arbitrų darbą nuo šiol bus atsakingas LKL teisėjų direktorius, kuriuo tapo buvęs rungtynių komisaras Tomas Rimkus.

Jis perims didžiąją dalį pareigų iš Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos, įskaitant teisėjų skyrimą LKL rungtynėms, jų darbo įvertinimą, kurį atliks komisarus pakeisiantys inspektoriai, ir kvalifikacijos kėlimą.

„Bandysime Eurolygos patirtį pritaikyti LKL. Sieksime, kad teisėjai atsakingiau ruoštųsi rungtynėms, daugiau dėmesio skirtų vaizdo įrašų peržiūroms, komandų ir konkrečių žaidėjų analizei. Taip pat periodiškai tikrinsime teisėjų kvalifikaciją“, – aiškino T. Rimkus, kuris kol kas lieka ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) renginių ir sporto direktoriaus poste.

Anot jo, bus reikalaujama, kad dvidešimt lygos teisėjų šiai veiklai skirtų daugiau laiko ir dėmesio. Bet atlygis, kurį jie gauna už darbą LKL, augs nežymiai. Iki šiol už vienerias rungtynes teisėjams būdavo mokama per šimtą eurų atskaičius mokesčius.

Už nusižengimus arbitrams grės suspendavimas nuo dviejų savaičių iki trijų mėnesių.

Vaizdo peržiūra – kiekviename mače

Priimti teisingus sprendimus svarbiausiomis rungtynių akimirkomis teisėjams padės naujos techninės galimybės, atsiversiančios kitame sezone.

LKL nusprendė įsigyti penkis skubios vaizdo peržiūros sistemos komplektus, kurie bus naudojami per visas čempionato dvikovas. Anot R. Milašiaus, pirkinys lygai atsieis daugiau nei 100 tūkst. eurų, sistemą gamins Lietuvos arba Ukrainos bendrovės.

Pagal FIBA taisykles, pasitelkti vaizdo peržiūrą teisėjams leidžiama paskutinėmis dviem ketvirto kėlinio minutėmis ir pratęsimo metu.

„Mes esame pirmieji, kurie įdiegsime tokią sistemą. Jos kol kas nenaudoja net FIBA, bet manau, kad greitu metu tai turėtų pasikeisti“, – tvirtino LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Buvusio geriausio Lietuvos teisėjo nuomone, pasitelkus technines priemones ir paskyrus LKL teisėjų direktorių, klubai ateityje nebedūsaus dėl arbitrų darbo kokybės ir nebereikalaus kviesti jų kolegų iš užsienio.

Taurė – kartu su Žvaigždžių diena

Ketvirtadienį taip pat pranešta apie su LKF pasiektą susitarimą dėl taurės varžybų organizavo.

Federacija antrą pagal prestižą turnyrą šalyje perleido lygai, kuri savo ruožtu ketina sujungti kovas dėl taurės su LKL Žvaigždžių diena.

Anot R. Brazausko, taurės turnyras išsaugos finalo aštuoneto formatą, o kartu su rimtomis kautynėmis dėl trofėjaus vyks pramoginiai dėjimų į krepšį ir tritaškių konkursai. Tuo metu „Visų žvaigždžių“ rungtynių ateityje rengti nebeplanuojama.

Taurės laimėtojams numatomas ir prizinis fondas, bet jo dydžio LKL vadovai nedetalizavo.

Kodėl LKF atsisakė tradicinio turnyro organizavimo, R. Brazauskas teigė negalintis pasakyti.

Pirmenybes transliuos DELFI

Spalio 3 d. prasidedančiame sezone krepšinio mėgėjai LKL kovas tiesiogiai galės stebėti DELFI portale arba savo televizorių ekranuose.

Iš LRT eterio LKL persikels į TV6 kanalą. Anot R. Milašiaus, taip nuspręsta dėl komercinės reklamos draudimo nacionalinio transliuotojo programose. Per televiziją rungtynės bus transliuojamos šeštadieniais-sekmadieniais nuo 17 val. LKL mačus taip pat rodys naujienų ir pramogų portalas tv3.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)