Jie lėmė, kad pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 25-erių metų Ričardas Berankis (ATP-78) pirmame rate susikaus su metais vyresniu portugalu Jao Sousa (ATP-46). Tai bus pirmoji šių dviejų tenisininkų akistata.

Pergalės pirmame rate kaina – 45 ATP taškai ir 68,6 tūkst. JAV dolerių, o paguoda pralaimėsiančiam – 10 ATP taškų ir 39,5 tūkst. JAV dolerių.

Sėkmės šiame mače atveju mūsiškis žaistų prieš 24-erių belgą Davidą Goffiną (ATP-14) arba 29-erių italą Simone Bolellį (ATP-62).

Pagrindinių varžybų, kuriose dalyvaus 128 vyrai ir tiek pat moterų, startas – jau pirmadienį.

Praėjusiais metais R. Berankis neįveikė atrankos barjero ir pagrindiniame „US Open“ turnyre nedalyvavo, o 2013-aisiais jau pirmame rate susitiko su pirma pasaulio rakete serbu Novaku Djokovičiumi, pralaimėjo jam centriniame korte per mažiau nei pusantros valandos 1:6, 2:6, 2:6 ir iškrito iš tolesnės kovos. Beje, N. Djokovičius tame mače per pirmus du setus suklydo viso labo du kartus.

Tiesa, R. Berankiui Niujorkas asocijuojasi ne tik su blogais prisiminimais: 2007 m. jis čia triumfavo „US Open“ jaunių čempionate.

Šiemet lietuvis savo laimę bandys ir dvejetų varžybose. Jose jis duetą sudarys su Rusijos atstovu Teimurazu Gabašviliu, su kuriuo šių metų balandį netikėtai iškovojo ATP „World Tour 250“ turnyro Hjustone nugalėtojų titulą, o pakeliui į šią pergalę sensacingai 7:6 (9:7), 7:5 įveikė ir pirmą pasaulyje dvejetų porą Bobą ir Mike'ą Bryanus.

Čempionų vardus „US Open“ turnyre šiemet gins kroatas Marinas Čiličius ir amerikietė Serena Williams.

Vyrų ir moterų vienetų varžybų Niujorke nugalėtojams atiteks ne tik po 2000 reitingo taškų, bet ir po 3,3 mln. JAV dolerių.

Šiais metais įvyko jau trys „Didžiojo kirčio“ turnyrai: „Australian Open“, „French Open“ ir „Wimbledon“. Tarp moterų nesustabdoma buvo S. Williams, triumfavusi visuose trijuose. Tuo metu N. Djokovičius nenugalimas buvo Australijoje ir Anglijoje, o Stanas Wawrinka – Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)