Ir vėl greičiausias buvo Lietuvos komandos narys Vladas Motūza (1000 taškų). Pasak piloto, jam pavyko išnaudoti sklandytuvo „mini LAK“ technines galimybes ir įveikti visus varžovus, tarp jų ir pagrindinį konkurentą Stefano Ghiorzo (sklandytuvas „Diana 2 Versus“), kuris šiame pratime buvo tik šeštas (877 taškai).

Antrąją ir trečiąją vietas šiame pratime užėmė JAV atstovai Francolcas G. Pinas (912 taškų) ir Tony Gordonas (903 taškai). Abu pilotai skrido sklandytuvais „Silent 2 Electro“.

Antras Lietuvos komandos narys Tomas Kuzmickas buvo dešimtas (642 taškai).

Bendroje įskaitoje ir toliau karaliauja ta pati trijulė – Stefano Ghiorzo (Italija, 8924 taškai), Vladas Motūza (Lietuva, 8538 taškai), Morgan Sandercook (Australija, 7276 taškai).

Viskas aišku ir kitų metų Pasaulio sklandymo čempionato parengiamosiose varžybose, kurios vyksta Lietuvos sklandymo čempionato MIX klasėje. Šioje klasėje vėl triumfavo tarptautinis duetas Darius Liaugaudas (Lietuva) ir Adamas Czeladzki (Lenkija). Vyrai užtikrintai pirmauja ir bendroje įskaitoje (9247 taškai). Antras dešimtame pratime buvo Makoto Ichikawa iš Japonijos, kuris užima antrą vietą ir bendroje įskaitoje (8359 taškai). Trečias ketvirtadienį liko Lietuvos atstovas Artūras Klimašauskas. O bendroje įskaitoje trečias žengia Dylanas Lampardas iš Australijos (7945 taškai).

Lietuvos sklandymo čempionatas klubinėje klasėje – sunkiai prognozuojamas. Kiekviename pratime į prizininkų sąrašus patenka vis nauji pilotai. Štai, dešimtąjį pratimą laimėjo vilnietis Joris Vainius, antras buvo kaunietis Martynas Šližys, trečias – Linas Miežlaiškis iš Kauno.

Bendroje įskaitoje pirmauja be konkurencijos čempionate dalyvaujantis Tobijas Geiger iš Australijos (8354 taškai). Tarp lietuvių kol kas geriausiai sekėsi vilniečiui J. Vainiui (8319 taškų). Jam į nugarą kvėpuoja Kauno atstovas Vytautas Rasimavičius (8315 taškų), o į trečiąją poziciją pakilo dar vienas Kauno atstovas Martynas Šližys (8191 taškas).
Visų čempionatų uždarymas vyks rugpjūčio 16 d. 11.00 val. Pociūnuose.

E. Skalskienė smuktelėjo į trečią vietą

Danijoje vykstančiame VIII pasaulio moterų sklandymo čempionate vienuoliktas pratimas nebuvo sėkmingas vienintelei Lietuvos atstovei Editai Skalskienei, kuri bendroje įskaitoje smuktelėjo į trečiąją poziciją.

„Klubų“ klasėje startuojanti Edita Skalskienė ketvirtadienį vienuoliktajame pratime surinko 586 taškus ir užėmė tik dešimtą vietą. Po šios nesėkmės į trečiąją poziciją bendroje įskaitoje smuktelėjusi Lietuvos sklandytoja turi 4408 taškus ir nuo pirmaujančios vokietės Sabrinos Vogt, kuri ketvirtadienį buvo šešta, jau atsilieka 56 taškais.

Į antrą vietą bendroje įskaitoje su 4422 taškais pakilo antrąją poziciją vienuoliktajame pratime užėmusi vokietė Christine Grote.

Iš viso šioje klasėje varžosi 17-a sportininkių iš devynių šalių – Australijos, Čekijos, Danijos, Italijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją