Vėl sėkmingai trečiadienį startavo ir su 836 taškais devintąjį pratimą laimėjo Vladas Motūza, kuris sklando Lietuvoje, bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“, pagamintu sklandytuvu „Mini LAK“.

Bendroje čempionato įskaitoje antrą vietą užimantis V. Motuza turi 7538 taškus ir iki 509 taškų sumažino atsilikimą nuo pirmaujančio italo Stefano Ghiorzo, kuris trečiadienį liko antras.

Trečiąją poziciją bendroje įskaitoje išsaugojo 6829 taškus turintis australas Morganas Sandercockas, kuris ir aštuntajame pratime buvo trečias.

Kitas pirmenybėse dalyvaujantis Lietuvos sklandytojas Tomas Kuzmickas trečiadienį su 394 taškais užėmė devintą vietą, tačiau bendroje įskaitoje su 3629 taškais liko dvyliktas.

Kartu su pasaulio čempionatu Pociūnuose vyksta ir parengiamosios 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybos (MIX klasė, 8 dalyviai) bei Lietuvos klubinės klasės čempionatas (26 dalyviai).

MIX klasėje devintąjį pratimą vėl laimėjo tarptautinė pora Adamas Czeladzkis iš Lenkijos ir lietuvis Darius Liaugaudas. Neįgalūs vyrai trečiadienį surinko 684 taškus ir iškovojo jau septintąją pergalę šiose pirmenybėse.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis lietuvio ir lenko duetas turi 8247 taškus ir iki 814 taškų padidino atotrūkį prieš antroje vietoje esantį japoną Makoto Ichikawą.

Trečias lieka australas Dylanas Lampardas – 7081 taškas.

Lietuvos klubinės klasės čempionate devintąjį pratimą laimėjo Vidas Beržinskas (644 tšk.), kuris bendroje įskaitoje su 6264 taškais tėra tryliktas.

Lyderio poziciją bendroje įskaitoje išsaugojo australas Tobias Geigeris. Po devynių pratimų jis turi 7384 taškus ir 49 taškų lenkia į antrą vietą pakilusį Vytautą Rasimavičių.

Į trečiąją poziciją bendroje įskaitoje po devintojo plaukimo smuktelėjo Joris Vainius (7319 taškai).

E. Skalskienė išsaugojo antrą poziciją

Po dviejų dienų pertraukos Danijoje tęsiasi VIII pasaulio moterų sklandymo čempionatas, kuriame vienintelė Lietuvos atstovė Edita Skalskienė lieka antra bendroje įskaitoje.

„Klubų“ klasėje startuojanti Edita Skalskienė antradienį dešimtajame pratime surinko 823 taškus ir užėmė aštuntą vietą. Tai leido Lietuvos sklandytojai su 3822 taškais išsaugoti antrą vietą bendroje įskaitoje, tačiau ji nuo pirmaujančios vokietės Sabrinos Vogt, kuri antradienį buvo penkta, jau atsilieka 35 taškais.

Į trečiąją poziciją bendroje įskaitoje su 3791 tašku pakilo taip pat penktąją poziciją dešimtajame pratime pasidalijusi vokietė Christine Grote.

Iš viso šioje klasėje varžosi 17-a sportininkių iš devynių šalių – Australijos, Čekijos, Danijos, Italijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją