Moterų rinktinėje po pasaulio čempionato įvyko vienas pasikeitimas. Šį kartą asmeninėse varžybose kartu su Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene, Gintare Venčkauskaite ir Karolina Gužauskaite dalyvaus ne Emilija Serapinaitė, o jos sesuo dvynė Ieva, liepos mėnesį geriau pasirodžiusi atvirajame Lenkijos čempionate.

Tuo metu E. Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė dalyvaus merginų estafečių varybose. Šioje rungtyje L. Batulevčiūtė ir I. Serapinaitė pasaulio čempionate Berlyne iškovojo sidabro medalius.

Vyrų asmeninėse varžybose startuos visi trys pajėgiausi lietuviai – Justinas Kinderis, Lukas Kontrimavičius ir Dovydas Vaivada.

Mišrių estafečių varžybose Lietuvos garbę šį kartą gins G.Venčkauskaitė ir L. Kontrimavičius.

Anglijoje sportininkai vėl kovos ne tik dėl titulų, bet ir dėl olimpinių kelialapių. Šį kartą juos pelnys po 8 geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Tiesa, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė teisę dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užsitikrino dar birželį, kai laimėjo Pasaulio taurės varžybas. Vėliau olimpinius kelialapius pelnė pasaulio čempionato Berlyne prizininkai.

Išdalinus kelialapius per žemynų čempionatus, dar keletą olimpinių žaidynių dalyvių lems geriausių sportininkų reitingas. Olimpiniame šiuolaikinės penkiakovės turnyre vienai šaliai gali atstovauti daugiausia po 2 vyrus ir moteris.

Europos čempionato tvarkaraštis:

Rugpjūčio 18 d.
Mišrios estafetės

Rugpjūčio 19 d.
Moterų ir vyrų estafetės

Rugpjūčio 20 d.
Vyrų asmeninių varžybų atranka

Rugpjūčio 21 d.
Moterų asmeninių varžybų atranka

Rugpjūčio 22 d.
Vyrų asmeninių varžybų finalas

Rugpjūčio 23 d.
Moterų asmeninių varžybų finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)