Klubų klasėje startuojanti E. Skalskienė penktame pratime surinko 228 taškus ir užėmė ketvirtą vietą, o bendroje įskaitoje su 772 taškais atsidūrė antroje pozicijoje.

Lietuvos sklandytoja tik 26 taškais atsilieka nuo antrą vietą penktame pratime užėmusios ir lydere bendroje įskaitoje tapusios vokietės Sabrinos Vogt (798 tšk.).

Trečią poziciją išsaugojo italė Elena Fergnani, kuri nuo lietuvės atsilieka vos 1 tašku.

Iš viso šioje klasėje varžosi 17-a sportininkių iš devynių šalių - Australijos, Čekijos, Danijos, Italijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos.

V. Motūza toliau vejasi vyrų pasaulio čempionato lyderį

Pociūnuose (Prienų rajonas) tęsiasi pirmas pasaulio sklandymo čempionatas 13,5 m klasėje, kuriame dėl medalių kovą tęsia dvylika pilotų iš septynių valstybių - Australijos, Italijos, JAV, Prancūzijos, Rusijos, Slovėnijos ir Lietuvos.

Penktą varžybų dieną nutrūko įspūdinga Vlado Motūzos, kuris sklando Lietuvoje, bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“, pagamintu sklandytuvu „Mini LAK“, pergalių serija. Po trijų laimėtų pratimų iš eilės Lietuvos pilotas su 909 taškais liko šeštas, tačiau bendroje čempionato įskaitoje išsaugojo antrą vietą. Po penkių pratimų lietuvis turi 4116 taškų ir iki 314 taškų sumažino atsilikimą nuo lyderio poziciją išsaugojusio italo Stefano Ghiorzo, kuris pratime liko tik aštuntas (847 tšk.).

Trečią poziciją bendroje įskaitoje išsaugojo 3815 taškų turintis australas Morganas Sandercockas, kuris penktame pratime buvo ketvirtas.

Tomas Kuzmickas su 635 tašku liko paskutinis - dvyliktas, kaip ir bendroje įskaitoje su 2052 taškais.

Kartu su pasaulio čempionatu Pociūnuose vyksta ir parengiamosios 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybos (MIX klasė, 8 dalyviai) ir Lietuvos klubinės klasės čempionatas (26 dalyviai).

MIX klasėje pergalių seriją pratęsė tarptautinė pora Adam Czeladzkis iš Lenkijos ir lietuvis Darius Liaugaudas. Vyrai laimėjo jau penktą pratimą (1000 taškų) iš eilės ir dar labiau sutvirtino pirmaujančias pozicijas bendroje įskaitoje (4675 taškai). Antroje vietoje esantis japonas Makoto Ichikawa lyderiams pralaimi jau 386 taškais.

Lietuvos klubinės klasės čempionate penktą pratimą laimėjo bendroje įskaitoje į dešimtą poziciją su 4072 taškais pakilęs Linas Miežlaiškis (sklandytuvas „Standart Jantar 2“, 1000 taškų pratime), o lyderiu bendroje įskaitoje liko septintą vietą penktajame pratime užėmęs Romualdas Konteikis (978 taškai).

Po penkių pratimų R. Konteikis turi 4566 taškus ir 81 tašku lenkia į antrą vietą pakilusį Jorį Vainių, ir 98 taškais - į trečią poziciją smuktelėjusį australą Tobiasą Geigerį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)