Kaip ir pirmame mače lietuviai dominavo beveik visose statikos kategorijose. Lietuvos krepšininkai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (47-30), atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (24-6). Vėl gerą gynybą demonstravę lietuviai privertė varžovus suklysti net 30 kartų, perėmė 16 kamuolių, kai ukrainiečiai – tik 5.

Rezultatyviausias Lietuvos komandoje buvo Tomas Balčiūnas, pelnęs 18 taškų (9 atk. kam.). Po 14 įmetė Lukas Uleckas (6 rez. perdav.) ir Arnas Velička, 11 – Tadas Vaičiūnas (5 atk. kam.).

Ukrainiečiai intrigą išlaikė tik pirmame kėlinyje, kuriam pasibaigus rezultatas buvo lygus (17:17). Antrame ketvirtyje įsibėgėję lietuviai netrukus perėmė iniciatyvą ir žaidimo kontrolę į savo rankas. Prasidėjus didžiajai pertraukai šeimininkai jau turėjo solidų pranašumą (47:27). Antroje mačo dalyje Lietuvos krepšininkai visiškai neutralizavo svečių puolimą ir neleido abejoti savo pajėgumu.

U16 vaikinų rinktinė ruošiasi Europos čempionatui, kuris rugpjūčio 6-16 dienomis vyks Kaune. Lietuvos rinktinė visas savo rungtynes žais Kauno sporto halėje. Europos čempionato kovas ji pradės B grupėje su Graikijos, Ispanijos ir Izraelio bendraamžiais.

Į Kaune vyksiantį čempionatą jau galima įsigyti bilietus per sistemą krepsiniobilietai.lt. Bilietas į visos dienos rungtynes Kauno sporto halėje arba Arvydo Sabonio krepšinio centre kainuoja vos 3 eurus. Viso čempionato abonementas kainuoja 35 eurus.

Šaltinis
Temos
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)