Pirmame kėlinyje dominavo gynyba ir jam pasibaigus švieslentėje degė skaičiai 10:10. Pagirtina buvo lietuvių kėlinio pabaiga, kuomet baltarusės prarado kamuolį Lietuvos rinktinės aikštės pusėje ir per penkias sekundes buvo suregzta rezultatyvi ataka pasibaigusi išlyginamuoju įvarčiu.

Antrame kėlinyje baltarusės per 12 minučių pelnė tiek pat įvarčių, kiek per visą pirmą kėlinį, tuo metu lietuvių puolimas strigo 15:20. Panašią persvarą Baltarusės išlaikė iki kėlinio pabaigos. Galutinis rezultatas 24:28.

Baltarusės pristabdė rezultatyviausią čempionato žaidėją Brigitą Ivanauskaitę, kuri pelnė 5 įvarčius. Rezultatyviau už ją Lietuvos rinktinės gretose žaidė tik Inesa Verbovik, įmetusi 6. 4 įvarčius pasiekė Gerda Trušytė, po 3 – Emilė Aglinskaitė ir Greta Rinkevičiūtė, Erika Drulytė, Greta Burkaitė ir Klaudija Šidlauskytė - po 1.

Varžovių gretose nesulaikoma buvo Katerina Runec, įmetusi 9 įvarčius, Dijana Iljina pelnė 6.

Po rungtynių kalbinta geriausia Lietuvos rinktinės žaidėja pripažinta vartininkė Benita Šiupaitė džiaugsmu nespinduliavo.

„Liūdna, kad pralaimėjome nemažu įvarčiu skirtumu. Belieka ruoštis paskutinėms rungtynėms.“

Rinktinės vadovas Tomas Barysas įvardijo ir pralaimėjimo priežastis.

„Jaučiuosi keistai. Žaidėme be nusiteikimo ir nesugebėjome pelnyti įvarčių iš gerų pozicijų“, - teigė T. Barysas.

Lietuvos rankininkė šeštadienį 14.30 val. kovos dėl penkioliktos vietos su Makedonijos ir Portugalijos rungtynėse pralaimėjusia ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)