Pirmame sete amerikietė atsiliko 3:4, bet tuomet sugebėjo laimėti tris geimus iš eilės: du iš jų – paduodant varžovei.

Antrame sete S. Williams pirmavo net 5:1, bet jaunoji Ispanijos tenisininkė sugebėjo atlikti du „break'us“ ir laimėjo 3 iš eilės geimus (5:4). Bet tai tik supykdė JAV atstovę, kuri „sausai“ laimėjo varžovės padavimų metu ir pelnytai laimėjo.

Amerikietė Vimbldone triumfavo šeštą kartą karjeroje ir tapo vyriausia istorijoje tenisininke, laimėjusia „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

S. Williams šiuo metu yra 33 metų 289 dienų amžiaus. 1990 metais paskutinį titulą Anglijoje laimėjusi Martina Navratilova buvo 26-iomis dienomis jaunesnė.

Daugiau kartų nei amerikietė Vimbldone triumfavo tik M. Navratilova (9), Helen Wills Moody (8), Dorothea Lambert Chambers ir Steffi Graf (po 7).

21-ąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų karjeroje laimėjusi priartėjo prie rekordininkių: 22 tokius prizus turinčios S. Graf ir 24 kartus laimėjusios Margaret Court.

Už pergalę S. Williams be pagrindinio prizo savo sąskaitą dar papildė 2000 WTA reitingo taškų ir 1,88 mln. svarų sterlingų čekiu. Bendrą viso turnyro prizų fondą sudaro net 26,75 mln. svarų.

Šiemet geriausia pasaulio tenisininkė laimėjo visus vykusius „Didžiojo kirčio“ turnyrus: be Vimbldono ji triumfavo „Australian Open“ ir „French Open“ čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)