Sutikti su šunimis patruliuojantys policijos pareigūnai teigė, kad rimtesnių incidentų neįvyko. „Negalime jiems uždrausti šūkauti, skanduoti“, – teigė vienas pareigūnų.

Futbolo klubo „Kruoja“ ir Balstogės „Jagiellonia“ varžybos vyks ketvirtadienį, 18 val. Šiaulių miesto centriniame stadione.

"Jagiellonia" klubo fanai Šiauliuose

Policijos departamento duomenimis, iki 15 valandos į Lietuvą įvažiavo jau 1150 lenkų fanų, kurių dalis garsėja agresyviu elgesiu, Jie atvyko 13 autobusų ir 135 automobiliais. Srautas nenutrūksta, -skelbia BNS.

Jau užfiksuota smulkių pažeidimų, pranešė policija.

Aleksandravo kaime netoli Marijampolės lenkai sudaužė neįgaliesiems skirtą klozetą, dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kiti yra smulkūs pažeidimai - nieko baisaus nevyksta. Vaikšto po miestą, vartoja alkoholį ir ruošiasi rungtynėms“, - BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Ketvirtadienį Šiauliuose sutelkta apie 450 teisėsaugos pareigūnų - taip rengiamasi UEFA Europos lygos turnyro rungtynėms tarp „Kruojos“ ir „Jagiellonia“.

Padėti Lietuvos pareigūnams atvyksta kolegos iš Lenkijos policijos.

Lenkų fanai Lietuvos pasienyje

Policija praėjusį sekmadienį pranešė užkirtusi kelią Lietuvoje planuotoms Lenkijos ir Rusijos futbolo fanų muštynėms, kuriose planavo dalyvauti per 200 chuliganų iš Lenkijos ir Rusijos.

Lietuvoje į futbolo rungtynes atvykę lenkų chuliganai ne kartą sukėlė neramumus - 2007 metais Vilniuje riaušes sukėlė Varšuvos „Legia“ klubo fanai, 2011 metais stadioną Kaune nusiaubė su nacionaline rinktine atvykę lenkai.

Pasirengimas lenkų antplūdžiui - sukėlė įtampą

Pasiruošimas sutikti lenkus Šiauliuose sukėlė nemažai įtampos, kuri, ko gera, neatslūgs, kol paskutiniai lenkų fanai neišvažiuos namo. Besiruošiant sutikti dažniausiai aršiai nusiteikusių Lenkijos futbolo fanų, jau nuo vidurdienio prie visų įvažiavimų į Šiaulius patruliavo sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos, tikrinti visi įvažiuojantys automobiliai, o mašinose su lenkiškais valstybiniais numeriais vykdyta kruopšti kompleksinė patikra.

Prie visų įvažiavimų į miestą įrengti 4 postai, kurių kiekviename patruliavo po 8 pareigūnus. Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų, gavus informacijos, kad lenkai pasiryžę į stadioną atsinešti neleistinų daiktų, vykdyta ypač griežta įvažiuojančių automobilių su lenkiškais valstybiniais numeriais patikra.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo teigimu, dar iki vidurdienio gauta informacija, kad Lietuvos sieną kirto 13 autobusų su Lenkijos fanais, kiti į mūsų šalį važiavo kolonomis, net po dešimt automobilių. Stadione susibūrė arti dviejų tūkstančių lenkų fanų. Dėl to - ir didžiulės pareigūnų pajėgos – daugiau, nei 500.

Vieni pirmų į Šiaulius atvažiavusių, pareigūnų patikrai sustabdytų lenkų atrodė gana ramūs. Ir tikino esantys įsitikinę, kad policijos dėmesys ir nerimas dėl galinčių kilti riaušių – gerokai perdėtas.

O štai gerokai popiet, kai Šiauliuose lenkai ėmė rinktis gausiau, nebeatrodė, kad fanai būtų nusiteikę tiesiog ramiai pasižiūrėti futbolo rungtynes. Kiek pasiautėję ir apstumdę žurnalistus stadione vėliau jie linksminosi miesto bulvare, kur akivaizdžiai netaupė pinigų lietuviškam alui ir taikių, draugiškų svečių toli gražu nepriminė.