Antradienį moterų estafečių rungtyje antrą vietą užėmusių merginų nepasveikino komandos draugai, nes iškart po finišo ir apdovanojimų ceremonijos jos su treneriu Pavelu Makarovu skubėjo į autobusą ir tą patį vakarą iškeliavo į tėvynę.

Po kelyje praleistos nakties ir iš viso 18 valandų trukusios kelionės penkiakovininkės trečiadienio popietę pasiekė Vilnių.

Tokiu pačiu būdu I. Serapinaitė ir L. Batulevičiūtė važiavo ir į pasaulio čempionatą. Lėktuvo bilietai į Berlyną buvo nupirkti tik tituluočiausiems šalies rinktinės atstovams: Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir Justinui Kinderiui. Likę komandos nariai ir treneriai iškeliavo dviem mikroautobusais.

Bet karjeros pergalę pasiekusios merginos dėl nepatogumų nesiskundė.

„Autobuse labiau ilsėjomės nei šventėme, stengėmės pamiegoti. Ar pavyko? Na, viskas gerai, mes to nesureikšminame. Ar autobusas, ar lėktuvas, ar mašina – svarbu, kad nuvažiavome ir grįžome sveikos ir laimingos, su medaliais“, – sakė I. Serapinaitė.

Tiesa, garsiausiai Lietuvos penkiakovininkei L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei taip pat ne visada į varžybas tenka keliauti lėktuvu. Prieš dvi savaites Londono olimpinė čempionė iš Minske (Baltarusija) vykusio pasaulio taurės finalo aukso medalį parvežė traukiniu.

Nustebino garsias varžoves

Pirmą kartą kartu estafetėse startavusios I. Serapinaitė ir L. Batulevičiūtė galutinėje rikiuotėje surinko 1410 taškų ir tik aštuoniais nusileido čempionėmis tapusioms Kinijos penkiakovininkėms Wanxia Liang ir Qian Chen. Bronza atiteko Lenkijos sportininkėms Oktawiai Nowackai ir Aleksandrai Skarzynskai, kurios lietuvėms pralaimėjo vos vienu tašku.

„Turbūt mūsų komanda sutapo“, – džiaugėsi merginos.

Estafetės šiuolaikinėje penkiakovėje nėra laikomos prestižine rungtimi, kadangi jos nėra olimpinėje programoje. I. Serapinaitė ir L. Batulevičiūtė pasaulio čempionate joje debiutavo dėl to, kad nepateko į individualias varžybas.

Bet konkurenčių komandose buvo ir tokių garsių pavardžių kaip Londono olimpinė vicečempionė ir dabartinė pasaulio čempionė Samantha Murray iš Didžiosios Britanijos, vietinių sirgalių numylėtinė vokietė Lena Schoneborn.

Tuo, kad tapo tikromis pasaulio vicečempionėmis, lietuvės prisipažino įsitikinusios tada, kai išlipusios iš autobuso Vilniuje buvo apipildos gėlėmis ir žurnalistų klausimais.

Medalis Berlyne joms taip pat iki paskutinės rungties finišo toli gražu neatrodė ranka pasiekiamas. Po fechtavimosi ir plaukimo rungčių Lietuvos duetas užėmė šeštą vietą, po jojimo pakilo į penktą. Lemiama kombinuoto bėgimo ir šaudymo rungtis nebuvo laikoma lietuvių „arkliuku“, bet tai nesutrukdė joms šoktelėti aukštyn.

„Atsakingai žiūrėjome į visas rungtis ir sulig kiekviena kopėme vis aukščiau. Manau, mums labiausiai padėjo „švarus“ šaudymas“, – teigė L. Batulevičiūtė.

Jei 20-metė I. Serapinaitė pergalų skonio jau buvo paragavusi jaunimo varžybose – lietuvė dukart laimėjo pasaulio jaunių čempionatą, penkeriais metais vyresnė L. Batulevičiūtė iki šiol aukštais pasiekimais pasigirti negalėjo.

Dabar merginos trokšta savo sėkmę pakartoti ir asmeninėse varžybose.

„Aišku, norėtųsi dalyvauti individualioje rungtyje ir bandyti iškovoti kelialapį. Tikimės, tokių progų dar bus“, – sakė sportininkės.

Berlyne olimpinius kelialapius pelnys visi pasaulio pirmenybių vyrų ir moterų asmeninių varžybų prizininkai.

Trečiadienį vyrų individualios rungties atrankoje varžosi Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius, o ketvirtadienį moterų atrankoje pasirodys bilietą į Rio de Žaneirą jau užsitikrinusi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė, Karolina Gužauskaitė ir I. Serapinaitės sesuo dvynė Emilija Serapinaitė.

Penktadienį vyks vyrų varžybų finalas, o šeštadienį – moterų. Planetos pirmenybės baigsis sekmadienį mišrių estafečių varžybomis, kuriose dalyvaus L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis, ginsiantys pasaulio čempionų titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)