Iki tų, taip laukiamų, 2019 metų sostinėje susidaro nepavydėtina padėtis: nelieka nė vieno plaukikų ir kitų sporto šakų atstovų treniruotėms tinkamo baseino. Net tarpmiestinės plaukimo varžybos jau seniai sostinėje vykti nebegali dėl vienintelio jame esančio Lazdynų baseino apgailėtinos būklės. Žymiai mažesni savo ūkio mastais ir gyventojų skaičiumi Lietuvos miestai turi ne po vieną, o po keletą standartus atitinkančių baseinų, tuo tarpu Vilniuje plaukimas, savo pasiekimais būdamas viena pirmaujančių Lietuvos sporto šakų, atsidūrė visiškame užribyje.

Vilniečių iniciatyvinė parašų rinkimo grupė, sudaryta Vilniaus plaukikų tėvų, mano, kad tokia padėtis Europos Sąjungos valstybės sostinei yra ne tik netoleruotina, bet net gėdinga.

Šiuo metu Vilniuje yra nemažai perspektyvių plaukikų, kurių tolesnis sportinis kelias be tinkamos sportinės bazės negalėtų tęstis. Skubiai neišsprendus šios problemos dėl tinkamo plaukimo baseino atsiradimo, daug perspektyvių Vilniaus sportininkų atsidurtų gatvėje, nemažai trenerių prarastų darbą.

Be to daug Vilniaus ir jo apylinkių gyventojų nori išmokti plaukti, kas yra gyvybiškai svarbu, atsižvelgiant į tai, jog Lietuva pirmauja Europos Sąjungoje pagal nuskendusiųjų skaičių. To padaryti be tinkamų plaukimo bazių yra neįmanoma.

Tokiu būdu šiuo metu Lietuvos sostinėje susidariusi padėtis neatitinka nei visos valstybės bei Vilniaus savivaldybės deklaruojamų piliečių sveikatinimo tikslų, nei jaunimo užimtumo skatinimo politikos.

Peticijos dėl naujo 25 metrų ilgio plaukimo baseino iniciatyvinė grupė ir ją pasirašantys vilniečiai, plaukimo bendruomenės nariai reikalauja iš Vilniaus miesto mero, miesto tarybos ir Vilniaus savivaldybės administracijos konkrečių veiksmų, skubos tvarka pastatant naują 25 metrų baseiną Vilniuje iki 2016 metų vidurio.

Šiame baseine Vilniaus sportininkai galėtų treniruotis, o miestiečiai mokytis plaukti bei sportuoti iki tol, kol 2019 metais bus pastatytas modernus 50 metrų Lazdynų baseinas. Po 50 metrų baseino atidarymo šis 25 metrų baseinas ir toliau liktų tarnauti vilniečių sporto ir sveikatingumo poreikiams.

Tarp jau virš 1500 peticiją pasirašiusių Vilniaus baseinų situacija susirūpinusių gyventojų yra garsūs Lietuvos sportininkai: Edvinas Krungolcas, Giedrius Titenis, Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Povilas Strazdas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)