Praėjusių metų šio turnyro finalininkas ir favoritu laikomas pajėgiausias planetos žaidėjas 28-erių N. Džokovičius po penkių setų kovos 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 įveikė savo vienmetį trečią pagal reitingą turnyre A. Murray. Susitikimas truko 4 valandas ir 9 minutes.

Penktadienį tenisininkai sužaidė tris su puse seto, bet dvikova dėl artėjančios audros buvo nutraukta ir perkelta į šeštadienį.

Dukart (2012 ir 2014 metais) šio turnyro finalininkas N. Djokovičius lemiamą mačą žais su šveicaru Stanislasu Wawrinka.

Pirmoje pusfinalio dvikovoje 8-u skirstytas S. Wawrinka nugalėjo 14-ą reitingą turėjusį prancūzą Jo-Wilfriedą Tsongą po keturių setų kovos rezultatu 6:3, 6:7 (0:7), 7:6 (7:3), 6:4.

30-metis S. Wawrinka pergalę pusfinalyje prieš vienmetį prancūzą pasiekė per 3 valandas ir 46 minutes. Iki šiol šveicaras „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre žaidė vienintelį kartą, kai 2014 metais laimėjo atvirą Australijos čempionatą.

Vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 2000 ATP klasifikacijos taškų ir 1,8 mln. eurų čekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)