Jaunučių (U14) vaikinų amžiaus kategorijoje nugalėtoju tapo Domantas Ivanauskas, merginų - sidabru puošėsi Patricija Ščecko.

Jaunių (U17) grupėje čempione tarp merginų tapo Olivija Mašalo. Jaunimo (U20) grupėje medaliais puošėsi net 4 merginos iš Lietuvos: čempione tapo Viktė Ažukaitė, sidabrą iškovojo Akvilė Katkovaitė, o bronzos medaliai atiteko Ievai Serapinaitei ir O. Mašalo.

Turnyras „Gaja-Dvikova Cup 2015“ prasidėjo jauniausiųjų sportininkų amžiaus grupės (U14) varžybomis. Tarp merginų geriausiai pasirodė P. Ščecko, kuri iki pat finalo įveikė vieną varžovę po kitos. Pogrupyje sportininkė laimėjo 5 iš 5 kovų, į atkrintamas pateko aukštu 3 reitingo numeriu ir praleido pirmą kovą. Vėliau mūsiškė įveikė Ivoną Stavickąją (15:10) ir pateko į ketvirtfinalį, kur jos laukė įnirtinga kova prieš latvę Neli Michejevą. Varžovę Lietuvos fechtuotoja įveikė per pagrindinį laiką, tačiau vos vieno dūrio persvara (15:14).

Merginų pusfinalio pirmame susitikime pergalę rezultatu 15:9 šventė Aleksandra Kuzmič iš Gardino, įveikusi baltarusę Uljana Reuckają iš Minsko. Antrame pusfinalyje P. Ščecko įnirtingai priešinosi Ieva Pantelejeva iš Baltarusijos Mogiliovo miesto.

Įveikusi baltarusę rezultatu 15:13, Lietuvos atstovė nukeliavo į finalą ir stojo į kovą su A. Kuzmič. Kovos pradžia nežadėjo pergalės ir netrukus baltarusė jau buvo atitrūkusi net 4 dūriais. Baigiantis kovos laikui P. Ščecko sugebėjo pasivyti varžovę, tačiau pergalę rezultatu 15:14 galiausiai šventė A. Kuzmič.

Vaikinų jaunučių (U14) grupėje stipriausias buvo kaunietis D. Ivanauskas, pogrupyje laimėjęs 6 iš 6 kovų. Jis į atkrintamas varžybas iškopė pirmu reitingo numeriu ir praleido pirmą kovą. Po nesunkios aštuntfinalio kovos prieš vilnietį Danijilą Semionovą (15:9), sekė įnirtinga ketvirtfinalio kova su baltarusiu iš Gardino Nikolajumi Zdančiuku. Lietuvis palaužė baltarusį po pratęsimo rezultatu 15:14 ir pateko į pusfinalį.

Pusfinaliuose kartu su lietuviu kovojo net 3 baltarusiai. Pirmame pusfinalyje D. Ivanauskas įveikė Vitalijų Prianičnikovą (15:11) iš Minsko, o antrame pusfinalyje Vladislavas Šancovas iš Mogiliovo nesunkiai įveikė treniruočių draugą Kirilą Roličą (15:7).

Finale intrigos nebuvo. D. Ivanauskas nuo pat pirmų kovos akimirkų išsiveržė į priekį ir nepaliko jokių šansų varžovui. Lietuvis šventė pergalę įveikęs varžovą rezultatu 15:6 ir stojo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio.

Antrą varžybų dieną dėl trofėjų kovojo jaunių (U17) amžiaus grupės fechtuotojai. Čia džiugino Lietuvos jaunių merginų rinktinės narė O. Mašalo, kuri ir tapo varžybų nugalėtoja. Pogrupyje O. Mašalo iškovojo 5 iš 6 pergalių ir pateko į atkrintamas 7 reitingo numeriu.

Pirmiausia Lietuvos atstovė nesunkiai (15:7) įveikė baltarusę Angeliną Michalevič iš Gardino ir iškopė į 16-uką. Aštuntfinalio kova prieš kaunietę Elzę Šatkauskaitę O. Mašalo tądien pareikalavo daugiausiai jėgų. Nuolatinės varžovės kovojo lygiai iki pat paskutinių kovos sekundžių, tačiau per teisėjo skirtą papildomą kovos minutę pergalingą dūrį atliko O. Mašalo ir laimėjo kovą 15:14.

Ketvirtfinalyje O. Mašalo įveikė (15:11) Dianą Jegorovą iš Latvijos Daugpilio miesto, o pusfinalyje – baltarusę iš Minsko Dariją Miskavec (15:11).

Azartiška kova vyko antrame merginų pusfinalyje tarp tituluotos Estijos sportininkės Caroliine Loit ir latvės Janos Vilcanės. Po pratęsimo pergalę (9:8) išplėšė Latvijos sportininkė. C. Loit šiuo metu užima 14-ą vietą Europos jaunių (U17) reitinge.

Finalo kova tarp O. Mašalo ir J. Vilcanės buvo atkakli, bet Lietuvos sportininkė neprarado iniciatyvos ir pasibaigus kovos laikui šventė pergalę rezultatu 11:9.

Jaunių (U17) vaikinų tarpe Lietuvos rinktinės nariai šį kartą liko be medalių. Pirmame pusfinalyje susitiko vokietis Seidelis Rudgeris ir baltarusis Bogdanas Pantilejevas. Pergalę rezultatu 15:11 iškovojo vokietis. Antrame pusfinalyje susitiko du latviai iš Daugpilio – Ernestas Cimborevicas ir Egilis Vasaraudzis, kuris ir laimėjo kovą rezultatu 15:11.

Finale R. Seidelis įveikė latvį E. Vasaraudzį rezultatu 15:12 ir kėlė čempiono taurę. Geriausiai lietuvių tarpe pasirodė broliai Dominykas Bartaška, kuris galutinėje įskaitoje liko 6-as, ir Matas Bartaška, kuris pralaimėjo ketvirtfinalio kovą čempionu tapusiam vokiečiui (15:14) ir galutinėje įskaitoje liko 8-as.

Jaunimo (U20) merginų varžybose stipriausios buvo lietuvės. Ketvirtfinalyje Akvilė Katkovaitė nuo kovos vidurio įgavusi pranašumą įveikė Armėnijos rinktinės narę Emmą Poghosovą (15:10), Ieva Serapinaitė kovos pabaigoje išlyginusi rezultatą galiausiai šventė pergalę prieš estę C. Loit (15:14), Viktė Ažukaitė sutriuškino baltarusę Lizavetą Vlasovą (15:4), o jaunoji O. Mašalo palaužė Emilijos Serapinaitės pasipriešinimą (15:13).

Pusfinaliuose kovojo visos keturios Lietuvos atstovės. Galiausiai į finalą iškopė Lietuvos jaunimo (U20) fechtavimo rinktinės atstovės A. Katkovaitė, pirmame pusfinalyje įveikusi (15:13) I. Serapinaitę, ir V. Ažukaitė, antrame pusfinalyje įveikusi O. Mašalo vieno dūrio persvara po pratęsimo (13:12).

Finale susitiko treniruočių draugės bei nuolatinės varžovės A. Katkovaitė ir V. Ažukaitė. Kovos viduryje įgijusi pranašumą pergalę šventė (15:9) ir čempionės titulą iškovojo V. Ažukaitė. Ji yra tarptautinio fechtavimo turnyro „Gaja-Dvikova Cup“ 2012 ir 2013 metų, o A. Katkovaitė – 2014-ų turnyro nugalėtojos.

Vaikinų jaunimo (U20) grupėje lietuviai liko be medalių. Turnyro nugalėtoju tapo tituluotas Baltarusijos sportininkas iš Mogiliovo Denisas Pavlovskis.

Tarp lietuvių geriausiai pasirodė šalies jaunių rinktinės nariai Rokas Jukna ir M. Bartaška. R. Jukna ketvirtfinalyje nusileido (8:15) čempionui D. Pavlovskiui ir liko 6-as, o M. Bartaška pralaimėjo (11:15) sidabrą varžybose iškovojusiam B. Pantilejevui ir liko 8-as.

Tarptautinio fechtavimo turnyro „Gaja-Dvikova Cup“ rengėjai nuoširdžiai dėkoja jau prisidėjusiems ir dar prisidėsiantiems rėmėjams, visiems turnyro globėjams, partneriams bei visiems prisidedantiems savo darbais ir idėjomis. Tai yra visų šio renginio dalyvių indėlis į fechtavimo sporto šakos plėtojimą bei jaunimo užimtumo didinimą Lietuvoje.

Tarptautinis fechtavimo turnyras „Gaja-Dvikova Cup 2015“ buvo tarsi generalinė repeticija prieš rugsėjo mėnesio 26-27 dienomis Kaune vyksiantį Šiaurės šalių jaunimo ir jaunių fechtavimo čempionatą.

Šiaurės šalių čempionatas – tai didžiausias regione kasmetinis fechtavimo renginys, kuriame špagas suremia Švedijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos pajėgiausi fechtuotojai.

Geriausiųjų 8-ukai:

Jaunučiai (U14) – merginų špaga:

1. Aleksandra Kuzmič (Baltarusija)
2. Patricija Ščecko (Lietuva)
3. Ieva Pantilejeva (Baltarusija)
3. Ulijana Reuckaja (Baltarusija)
5. Darija Myskavev (Baltarusija)
6. Lizaveta Veber (Baltarusija)
7. Neli Michejeva (Latvija)
8. Liliana Izotova (Lietuva)

Jaunučiai (U14) – vaikinų špaga:

1. Domantas Ivanauskas (Lietuva)
2. Vladislav Šancov (Baltarusija)
3. Vitalij Prianičnikov (Baltarusija)
3. Kiril Rolič (Baltarusija)
5. Jacob Blum (Vokietija)
6. Michail Korabov (Baltarusija)
7. Patrikas Valiukėnas (Lietuva)
8. Michail Zdančiuk (Baltarusija)

Jauniai (U17) – merginų špaga:

1. Olivija Mašalo (Lietuva)
2. Jana Vilcanė (Latvija)
3. Caroliine Loit (Estija)
3. Darija Myskavec (Baltarusija)
5. Diana Jegorova (Latvija)
6. Lizaveta Borisova (Baltarusija)
7. Darija Sotnikova (Baltarusija)
8. Ieva Pantilejeva (Baltarusija)

Jauniai (U17) – vaikinų špaga:

1. Rudger Seidel (Vokietija)
2. Egilis Vasaraudzis (Latvija)
3. Bogdan Pantilejev (Baltarusija)
3. Ernestas Cimborevicas (Latvija)
5. Eduard Ovikijan (Armėnija)
6. Dominykas Bartaška (Lietuva)
7. Dimtrij Maiseikov (Baltarusija)
8. Matas Bartaška (Lietuva)

Jaunimas (U20) – merginų špaga:

1. Viktė Ažukaitė (Lietuva)
2. Akvilė Katkovaitė (Lietuva)
3. Olivija Mašalo (Lietuva)
3. Ieva Serapinaitė (Lietuva)
5. Emma Poghosova (Armėnija)
6. Emilija Serapinaitė (Lietuva)
7. Cariliine Loit (Estija)
8. Lizaveta Vlasova (Baltarusija)

Jaunimas (U20) – vaikinų špaga

1. Denis Povlovski (Baltarusija)
2. Bogdan Pantilejev (Baltarusija)
3. Pavel Dubovski (Baltarusija)
3. Eduard Ovikijan (Armėnija)
5. Egilis Vasaraudzis (Latvija)
6. Rokas Jukna (Lietuva)
7. Ernestas Cimborevicas (Latvija)
8. Matas Bartaška (Lietuva)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją