Geriausiai varžybose sekėsi komandos favoritui A. Kelmeliui, kuris sekmadienį A finale nusileido tik čempionu tapusiam Italijos irkluotojui Giacomo Gentili. Nugalėtojo laikas 7 min. 23,201 sek., o lietuvis nuo jo atsiliko daugiau nei 7 sek. (7:20.813). Bronza finale atiteko vokiečiui Henrikui runge (7:33.349).

Dėl medalio A. Kelmeliui teko sunkiai pakovoti. Šeštadienį 4-aja atrankos plaukime lietuvis užėmė antrąją vietą, daugiau nei 14 sek. nusileidęs būtent čempionui G. Gentili. Sekmadienį ryte vykusiame pusfinalyje Armandas dar kartą buvo antras, beveik sekunde nusileidęs vengrui Tamašui Szegedi, kuris finale galiausiai liko ketvirtas.

Finale A. Kelmelis po pirmųjų 500 metrų buvo tik penktas, įpusėjus distanciją pakilo iki trečiosios vietos, tačiau ties 1750 metrų žyma jau buvo antras. Čempionas G. Gentili jau buvo stipriai atsiplėšęs, tad dėl aukso pakovoti nepavyko, tačiau spurtas vis tiek įspūdingas.

Tai antrasis iš eilės A. Kelmelio sidabro medalis aukščiausio rango varžybose. Praėjusiais metais jis dvivietėje kartu su Dovydu Nemeravičiumi iškovojo vicečempionų titulą pasaulio jaunių (U-19) čempionate Hamburge.

Armandas Kelmelis

Kiti Lietuvos sportininkai į A finalus nepateko.

Vienvietininkė Austėja Ordinaitė varžėsi B finale, kur finišavo trečia ir bendroje įskaitoje užėmė 9-ąją vietą.

Evelinos Butrimavičiūtės ir Dianos Liachovičiūtės porinio irklo dvivietė (JW2x) pasiekė D finalą, kuriame finišavo antroje vietoje. Bendroje įskaitoje merginos užėmė 12-ąją vietą.

Analogiškoje vaikinų rungtyje (JM2x) Julius Lesauskas ir Saulius Ilonis pasiekė B finalą, kuriame užėmė 5-ąją poziciją ir bendroje įskaitoje liko 11-oje vietoje.

Pavienio irklo valčių klasėje (JM2-) Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius užėmė 6-ąją vietą B finale ir bendroje įskaitoje liko 12-oje vietoje.

Porinio irklo merginų keturvietė (JW4x), kurioje irklavo Marija ir Ieva Medelinskaitės, Jovita Lukšaitė bei Rusnė Džiugytė B finale finišavo penktos ir bendroje įskaitoje užėmė 11-ąją poziciją.

Analogiškam vaikinų ekipažui (JM4x) su Justinu Balašaičiu, Giedriumi Bieliausku, Žygimantu Dzeniu ir Džiugu Nieniumi pavyko užimti 12-ąją pozciją po finišo šeštoje vietoje B finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją