Su šoniniu vėju kovoję sportininkai varžėsi vienviečių baidarių 200 metrų rungtyje. Šį kartą laimėjo jaunystė – H. Žustautas nuotolį įveikė per 38,576 sek. ir devyneriais vyresnį konkurentą paliko sau už nugaros (38,779).

„Be pasaulio jaunimo čempiono titulo, man tai svarbiausia pergalė per mano karjerą. Pirmą kartą laimėjau suaugusiųjų varžybose ir tuo labai džiaugiuosi. Oro sąlygos nebuvo pačios geriausios, pūtė stiprus vėjas ir negalėjom parodyti visko ką galim geriausio“ - po pergalingo finišo sakė H. Žustautas.

Pralaimėjęs J. Šuklinas tikisi atsirevanšuoti H. Žustautui artėjančiose pasaulio taurės varžybose ir liepos pradžioje vyksiančiame Lietuvos čempionate.

„Pralaimėti visada apmaudu. Dar tik sezono pradžia ir nesu pasiekęs optimalios sportinės formos, išnaudojau tik 80-85 proc. savo galimybių. Pralaimėjau stipriam varžovui. Džiaugiuosi dėl Henriko, nes ir treniruočių stovyklose laimėdavom tai vienas, tai kitas. Čia taip pat įrodėm, kad esam lygiaverčiai varžovai. Džiugu, kad auga gera pamaina“, – teigė J. Šuklinas.

Dar vieną pergalę H. Žustautas iškovojo dviviečių kanojų varžybose kartu su Žygimantu Jusiu.

Taurę dviviečių baidarių 200 metrų rungtyje nesunkiai iškovojo Europos čempionato bronzos medalininkų duetas Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Abu sportininkai išbandė jėgas ir tokiame pačiame nuotolyje, tik plaukdami atskirai. Abu baidarininkai metė rimtą iššūkį nugalėtoju tapusiam Europos čempionato bronzos medalininkui Ignui Navakauskui (35,272).

Antras finišo liniją kirto E. Ramanauskas (35,553), trečias – A. Lankas (35,835).

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko juos aplenkti ir laimėti Lietuvos taurę. Tokios konkurencijos ir tikėjausi, nes varžovai – Europos čempionato prizininkai, jie labai stiprūs ir vienviečių varžybose“, - sakė I. Navakauskas.

Jau artėjantį savaitgalį Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai startuos pasaulio taurės varžybų etape Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)