Pastarieji jau kiek anksčiau gavo UEFA licenciją, tad dabar liko sulaukti birželio 22 dieną įvyksiančių burtų bei pirmą kartą klubo istorijoje startuoti prestižiniame Europos turnyre.

Apie tai kalbamės su klubo sporto direktoriumi Virmantu Lemežiu.

– Sezono pradžioje minėjote, kad debiutinį sezoną A lygoje vertinsite po to, kai paaiškės, ar iškovosite kelialapį į UEFA Europos lygą, ar ne. Tai koks tas galutinis sezono vertinimas?

– Dabar galiu pasakyti, kad praeitas sezonas tikrai buvo sėkmingas. Ir ne tik todėl, kad dalyvausime UEFA Europos lygoje, bet ir dėl sukauptos milžiniškos patirties.

– Kaip šis faktas pakeis „Trakų“ sporto direktoriaus dienotvarkę?

– Faktas, kad darbų ir rūpesčių bus daugiau. Bet jie yra malonūs, kadangi klubo laukia nauji iššūkiai ir naujos galimybės.

– Kokių minčių šiuo metu daugiau: kaip sėkmingai šeštadienį sužaisti su „Sūduva“ ar kaip sėkmingai pasiruošti Europai?

– Apie Europą laiko pagalvoti dar bus. Dabar prioritetinis klausimas, kaip sėkmingai sužaisti su „Sūduva“. Neabejotinai.

– Sezono komandos pristatyme minėjote, kad patekus į UEFA Europos lygą stiprinsitės. Ar po įspūdingo starto neapsigalvojote?

– Apie sudėties gerinimą galvojame reguliariai. Esame net numatę kelias pozicijas, kur būtų galima pasistiprinti. Tačiau galiu pasakyti tik tiek – konkretizuoti kažko nenorėčiau. Laikas parodys (šypsosi).

– Sakykite atvirai, ar tikėjotės, kad taip stipriai pasikeitusi komanda po pirmojo rato puikuosis ant pirmojo turnyro lentelės laiptelio?

– Viskas vyksta pagal planą.

– Ar dabar užimama vieta nekeičia ekipai keltų tikslų? Priminsiu, kad prieš čempionatą norėjote tapti tik prizininkais...

– Aišku, kad apetitas visada kyla bevalgant, tačiau mūsų atveju viskas paprasčiau – dėl galutinės vietos per daug nekvaršiname sau galvos. Sužaista dar labai mažai šio čempionato, kad būtų galima kažką keisti. Tikslai išlieka tie patys.

– Grįžkime prie UEFA Europos lygos. Ar jau domėjotės, koks gali būti pirmasis „Trakų“ potencialus varžovas?

– Apie tai kol kas per anksti kalbėti, nes dar ne visos komandos aiškios, kurios dalyvaus turnyre. Vienintelis noras kol kas – artima kelionė. Bet vėlgi.. burtai yra burtai – nuo mūsų niekas nepriklauso. Tad kaip bus – taip bus.

– „Trakus“ futbolo specialistai kol kas vadina A lygos sensacija. Kaip manote, kiek realu, kad „Trakai“ būtų vadinami yra UEFA Europos lygos sensacija?

– Ateity, manau, realu (šypsosi).