VDU pagrindinei komandai tai – jau vienuoliktasis LSKL čempionų titulas. 2013 metais VDU ekipa buvo trečia, o 2014 metais po ilgos pertraukos buvo likę be apdovanojimų.

Tikriausiai ir tai įžiebė VDU krepšininkų pyktį, kad šiemet jie lemiamose rungtynėse kovėsi išties gražiai ir buvo verti pergalės.

VDU ekipa, kurios gretose – net šeši Kauno „Žalgirio“ žaidėjai: Vaidas Kariniauskas, Edgaras Ulanovas, Donatas Tarolis, Simas-Sanderis Vene, Tomas Dimša ir Lukas Lekavičius, greitai susikrovė dviženklę taškų persvarą – 15:4, o į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudama 18 taškų skirtumu – 47:29.

Po didžiosios pertraukos ambicingojo trenerio Edo Nickaus treniruojami LSU krepšininkai tarsi pabudo ir, laimėję atkarpą 7:0, priartėjo iki 11 taškų – 36:47. Netrukus pyktelėjo ir VDU aprangą vilkintys žalgiriečiai: pademonstravo kelis įspūdingus dėjimus į krepšį ir vėl atitolo – 59:40. Po trijų kėlinių skirtumas tarp komandų dar labiau išaugo – 72:49 ir paskutinis ketvirtis jau tebuvo tik formalumas.

VDU komandos gretose išsiskyrė Donatas Tarolis, pelnęs 17 taškų (10 atk. kam.), Edgaras Ulanovas ir Donatas Sabeckis prie pergalės pridėjo po 12 taškų, Tomas Dimša – 11, Vaidas Karinauskas – po 10 tšk.

LSU ekipai Justas Nausėda pelnė 13 taškų, Modestas Žaunieriūnas – 10, Taurantas Tamošiūnas – 9, Paulius Malašauskas – 7 tšk.

VDU ekipa akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:26.

VDU krepšininkas Edgaras Ulanovas buvo pripažintas naudingiausiu 2014-2015 m. LSKL didžiojo finalo žaidėju.

„Mūsų vaikinai – dar jauni, jiems dar trūksta patirties. Šiandien nesužaidėme taip gerai, kad galime. Kita vertus, mūsų jauniems vaikinams kautis prieš „Žalgirio“ krepšininkus, kurie turi Eurolygos patirties, nėra taip paprasta. Antrus metus iš eilės tapome LSKL vicečempionais, tai – taip pat geras pasiekimas. Neslėpsiu, turėjau vilčių, kad galime tapti ir čempionais, bet šįkart to padaryti nepavyko, – kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

Džiugios emocijos liejosi VDU komandos stovykloje. Čempionai šoko pergalės šokį ir mėtė į orą savo trenerį Arūną Juknevičių.

„Malonu, kad vėl sugrįžome į pergalių kelią. Šiandien čempionėmis tapo abi mūsų ekipos ir tai labai džiugu, tiesiog superdiena. Prieš tai dvejus metus mums nepavyko kautis didžiajame finale, tačiau kantriai sukandę dantis dirbome ir turėjome vilčių, kad greitu metu vėl sugrįšime ant nugalėtojų pakylos. Pagaliau tai įvyko. Dabar galime pasidžiaugti ir ramiau atsikvėpti“, – sakė VDU treneris A. Juknevičius.

VDU pasiekimais pasidžiaugė ir LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

„Tai – istorinis įvykis, kad per vienerius metus abi vyrų VDU ekipos – tiek II grupės čempionato, tiek I grupės čempionato – tapo nugalėtojais. Tai įrodo, kad šio universitetas eina teisingu keliu. Malonu, kad didelį dėmesį krepšiniui skiria ir LSU, ir MRU. Juk tiek vaikinų, tiek merginų LSU komandos kovėsi finale ir pasipuošė sidabro medaliais. MRU vaikinams šiemet nepasisekė iškovoti medalių, tačiau tą netektį kompensavo čempionėmis tapusios šio universiteto merginos. Kelerius metus iš eilės į vaikinų finalinio ketverto varžybas patenka ir bronzos medalius iškovoja ŠU studentai. Turbūt daugelis manė, kad 2014 metų LSKL čempionai MRU vaikinai iškovos medalius, tačiau šiemet jie liko ne apdovanojimų. LSKL čempionatas tuo ir yra įdomus, kad rungtynių baigtis yra nesuspėjama, verda intriguojančios dvikovos“, – kalbėjo LSKL prezidentas.

Jis gyrė LSKL čempionate rungtyniaujančius krepšininkus, kurie ne tik sugeba siekti sporto, bet ir mokslo aukštumų.

„Studentų krepšinio lyga – ta niša, kurioje yra sudaromos sąlygos jaunajai kartai. Juk mūsų visų tikslas – krepšinio puoselėjimas. Esame atsakingi už Lietuvos krepšinį, talentų ugdymą. Mes, Lietuvos studentų krepšinio lyga, jau daugelį metų dirbame su mokyklomis, įsitraukiame į įvairius socialinius projektus. Mums moksleiviai – artima sritis. Moksleivių integravimas į Lietuvos studentų krepšinio lygą yra apgalvotas veiksmas: siekiame, kad jauni žmonės dar mokydamiesi mąstytų ar net galutinai apsispręstų dėl būsimų studijų. Svarbiausia tai, kad jauni žmonės tokiu būdu lieka studijuoti ir žaisti krepšinį Lietuvoje.

Per daugybę metų mes esame sudarę tinkamas sąlygas ir sustabdėme emigracijos bangą. Kai mūsų šalyje daugelyje sričių nerimą kelia talentų nutekėjimas, mes ne žodžiais, o darbais įrodėme, kad emigraciją galime sustabdyti parodydami galimybes. LSKL pasiekė aukšto lygio krepšinį, o studijos universitete suderintos su sportiniu režimu. Džiugu matyti, kad sportas tampa prioritetu, o aukštųjų mokyklų planai ir užmojai plėtojant krepšinio tradicijas Lietuvoje – pavyzdys visai Europai. LSKL ne tik rūpinasi studentų pergalėmis krepšinio aikštelėje, bet ir skiria itin didelį dėmesį mokslams – kasmet skiria tūkstantines stipendijas geriausiai besimokančiam studentui ir studentei. Mes tai darome nuo 2008-2009 metų LSKL sezono. Per semestrą stipendijas gauna du studentai – geriausiai besimokantis LSKL vaikinas ir mergina. Per tą laikotarpį stipendijas gavo dešimtys studentų“, – aiškino LSKL prezidentas.

„Mes nuolat kartojame, kad mokslai yra vertybė, kurią reikia išnaudoti. Taip pat džiugu, jog universitetai yra suinteresuoti turėti kuo geresnes krepšinio komandas, todėl geriems žaidėjams patys stengiasi sudaryti sąlygas sportuoti. Krepšininkams mažinamas mokestis už mokslą arba visai nereikia mokėti, suteikiama kitų lengvatų. Sportuojančiam studentui reikia gerokai daugiau valios ir pastangų, nes jis mokslą privalo derinti su treniruotėmis ir varžybomis. Nepaisant to, mūsų lygoje yra studentų, kurie mokosi vien dešimtukais. Tokie sportininkai – tikras pavyzdys mums visiems.

Eilinis studentas po paskaitų ar savaitgaliais gali daryti ką nori, lankytis naktiniuose klubuose ar šėlioti su draugais, o sportuojantis studentas viso to turi atsisakyti. Jam tiesiog nėra laiko: treniruotės, paskaitos, varžybos suryja visą laiką. Tokius studentus mes turime gerbti ir didžiuotis jais. Tai mūsų Lietuvos ateitis. Pažvelkime į garsius pasaulio šalių prezidentus, valdžios atstovus ir kitus aukštas pareigas užimančius žmones: nemaža dalis jų jaunystėje aktyviai sportavo. Moksliškai yra įrodyta, kad sportas, fizinė veikla skatina ir protinę veiklą. Sporto ir mokslo sintezė – idealu.

Džiugu, kai jaunimas atiduoda savo širdį, jėgas ir visą laisvalaikį ne tik krepšiniui, bet ir mokslams.

Didžiuojuosi sportininkų valia, charakteriu ir užsispyrimu. Jų atsidavimas krepšinio aikštelėje ir moksluose – tikrai pastebimas ir vertinamas. Sportininkai, kurie sugeba būti lyderiais ir krepšinio aikštėje, ir universitete – puikūs pavyzdžiai mums visiems. Mane žavi studentų jaunatviškas užsispyrimas, per kraštus plūstanti energija bei nuoširdus tikslų siekimas“, – kalbėjo R. Cibauskas.

Šiaulių studentams – bronzos medaliai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės bronzos medalius iškovojo Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai, be apdovanojimų palikę praėjusio sezono čempionus Myloko Romerio universiteto (MRU) studentus. Manto Pakėno auklėtiniai MRU ekipą įveikė 14 taškų persvara – 80:66 (22:11, 20:17, 18:13, 20:25).

Šiauliečiai rungtynes pradėjo itin pakiliai nusiteikę – sužaidė atkarpą – 7:0, o dar po kelių akimirkų pirmavo ir dviženkliu skirtumu – 12:2, 20:7.

Antrojo kėlinio viduryje MRU po Juliaus Kazakausko 2 taškų buvo priartėję iki 5 taškų – 21:26, tačiau iki lyg ant bangos rungtyniavę šiauliečiai dar iki didžiosios pertraukos atstatė dviženklį pranašumą – 42:28.

Ir antroje rungtynių dalyje MRU krepšininkams nepavyko rasti savojo žaidimo, o ŠU krepšininkai rungtyniavo užtikrintai ir antrus metus iš eilės pasipuošė LSKL bronzos medaliais.

Šiauliečius į pergalę vedė Modestas Kumpys, pelnęs 19 taškų (8 atk. kam.), Ignas Ramašauskas pridėjo 14 taškų, Julius Jucikas – 12, Karolis Babkauskas ir Arvydas Gydra – po 10 tšk.

MRU komandai 14 taškų pelnė Antanas Udras, 13 – Dovis Bičkauskis, 11 (8 atk. kam.) – Julius Kazakauskas, 10 – Dominykas Domarkas, 7 – Tadas Rinkūnas.

„Malonu, kad antrus metus iš eilės iškovojome bronzos medalius, tačiau visada norisi tapti čempionais. Jei vakar pusfinalyje su LSU ekipa būtume taip kovoję ir taip gerai dirbę gynyboje, būtume žaidę finale. Šiandienos mūsų rungtynės ir vakarykštės – skiriasi kaip diena ir naktis. Visgi čempionatas baigtas geromis natomis: juk pačios geriausios vietos – pirma ir trečia, kadangi čempionatą baigi pergale“, – juokėsi ŠU treneris Vaidas Pauliukėnas.

Kitokios nuotaikos tvyrojo MRU ekipos stovykloje.

„Vakarykštėje pusfinalio dvikovoje su VDU ekipa išeikvojome daug jėgų. Šiandien jų pritrūko. Šiauliečiai surinko pajėgiausią savo sudėtį, o mes – ne. Pusfinalyje traumą patyrė Paulius Dambrauskas, neatvyko Tomas Lekūnas, Gediminas Orelikas. Manau, jei pusfinalyje mums būtų padėjęs Gediminas Orelikas, būtume patekę į finalą. Trūko labai nedaug. Tada būtume užsigarantavę sidabro medalius ir būtų nukritusi psichologinė našta. Tiesiog šįkart mūsų žaidėjų suolelis buvo per trumpas. Nieko nepadarysi: toks jau yra sportas, vieną sezoną gali būti čempionu, o kitą likti be nieko. Nereikia nukabinti nosių, o stengtis kitąmet reabilituotis“, – kalbėjo MRU treneris Mindaugas Sakalauskas.

MRU merginoms sužibo LSKL auksas

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) merginų čempionato nugalėtojomis tapo Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentės. Jos ant aukščiausiojo prizininkių pakylos laiptelio užkopė po ketverių metų pertraukos.

Šįkart Algirdo Budėno auklėtinės talkinant garsiam Lietuvos krepšinio strategui Algirdui Paulauskui finale rezultatu 62:42 (24:14, 11:11, 16:12, 11:5) nuvainikavo praėjusio sezono čempiones Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginas.

Iki 6 dvikovos minutės rungtynės vyko taškas į tašką kovą – 9:9, tačiau netrukus MRU sužaidė atkarpą 15:5 ir susikrovė dviženklę persvarą – 24:14. LSU dar kelis kartus buvo priartėjusios iki 6-7 taškų, tačiau kaskart MRU vėl greitai susigrąžindavo dviženklę persvarą.

MRU gretose išsiskyrė Greta Šniokaitė, pelniusi 22 taškus, Eglė Šniokaitė pridėjo 18 taškų, Ieva Šimkutė – 10 (8 atk. kam.), Kristina Alminaitė – 5 (9 atk. kam.).

LSU komandai Laura Svarytė pelnė 15 (8 atk. kam.) taškų, Eglė Tarasevičiūtė – 9, Neringa Skadaitė – 7 tšk.

Naudingiausia finalinių rungtynių žaidėja pripažinta MRU atstovė Eglė Šniokaitė.

„Džiugu, kad po kurio laiko susigrąžinome aukso medalius. Praėjusiais metais finale vos 1 taško skirtumu – 67:68 nusileidome LSU komandai. Šįkart labai norėjome atsirevanšuoti. Džiugu, kad pavyko. MRU vaikinai nepateko į didįjį LSKL finalą, tad merginos, tikiuosi, tapdamos čempionėmis, kompensavo tą praradimą“, – iškart po dvikovos kalbėjo MRU treneris Algirdas Budėnas.

Bronza – KU studentėms

Jau anksčiau skelbėme, kad LSKL merginų čempionato bronzos medalius antrus metus iš eilės iškovojo Klaipėdos universiteto (KU) studentės.

Daivos Drungilienės auklėtinės sekmadienį Klaipėdoje vykusiame mažajame finale po permainingos kovos rezultatu 73:68 (21:14, 15:18, 14:19, 23:17) nugalėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentes.

LSKL II vaikinų grupės čempionai – VDU-2 krepšininkai

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) II vaikinų grupės čempione tapo Vytauto Didžiojo universiteto antroji (VDU-2) ekipa. Arūno Juknevičiaus auklėtiniai pirmadienį Kauno sporto halėje vyksiančioje LSKL didžiojoje finalų šventėje rezultatu 96:86 (21:21, 20:14, 31:23, 24:28) palaužė reguliariojo čempionato nugalėtojus Vilniaus kolegijos (VK) studentus.

VDU-2 atstovai dvikovą pradėjo geriau ir greitai trūktelėjo į priekį – 15:4, tačiau VK dar iki pirmojo kėlinio pabaigos išlygino rezultatą – 21:21, o vėliau ir persvėrė rezultatą savo naudai – 32:29. Visgi, komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo kauniečiams pirmaujant 6 taškais – 41:35.

Po atokvėpio minutėlių VDU-2 ekipa vėl susikrovė dviženklę taškų persvarą – 70:55 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

Kauniečius į pergalę vedė Andrius Čibiras, surinkęs 20 taškų (10/13 trit., 9 atk. kam.), Rokas Stankevičius pridėjo 19 taškų (10 atk. kam.), Vilius Sajekas – 16, Šarūnas Stiklakis – 14 (10 atk. kam.), Linas Krivickas – 11, Lukas Žukauskas – 10 tšk.

Vilniaus gretose išsiskyrė Laurynas Kirlys, surinkęs 22 taškus, Simonas Januškis pelnė 18, Paulius Leščinskas – 15, Darius Kibildis – 11 tšk.

VDU-2 krepšininkai akivaizdžiai geriau kovojo po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 54:36.

„Tai – džiugi pergalė. Su šia ekipa treniruojamės kasdien, esame išlieję daug prakaito. Malonu, kad nuoširdus darbas duoda vaisių. VDU-2 ekipą subūriau maždaug prieš trejus metus. Pernai LSKL II grupės čempionate buvome treti, o šiemet pakilome dviem laipteliais aukščiau“, – džiaugėsi VDU-2 ekipos vyr. treneris Arūnas Juknevičius.

Pasak jo, pergalę lėmė ne individualių žaidėjų meistriškumas, o darnus komandinis žaidimas.

„Pagal atskirų žaidėjų meistriškumą VK ekipa – pajėgesnė, tačiau mes antroje rungtynių pusėje varžovus išvarginome greitomis atakomis ir išplėšėme pergalę“, – kalbėjo VDU-2 treneris.
VDU-2 krepšininkai

Bronzos medaliai – MK studentams

LSKL II vaikinų grupės bronzos medalius iškovojo Marijampolės kolegijos (MK) krepšininkai. Jie Kaune rezultatu 80:62 (23:17, 23:16, 14:19, 20:10) nugalėjo praėjusio sezono čempionus Lietuvos sporto universiteto (LSU-2) antrosios komandos atstovus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!