Pirmadienį į Lietuvą su šeima grįžusiam M. Kalniečiai operacija bus atlikta iki šv. Velykų. Kauno klinikose ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas krepšininkui išvalys kairiojo kelio kremzlę.

Reabilitacija po operacijos turėtų trukti nuo pusantro iki dviejų mėnesių.

„Tikrai spėsiu atsigauti iki rinktinės stovyklos pradžios – tai ir buvo viena iš priežasčių, dėl kurios nusprendžiau operuotis dabar, nelaukdamas sezono pabaigos. O kita ta, kad dėl kelio skausmų negalėjau nei normaliai žaisti, nei treniruotis“, – DELFI aiškino M. Kalnietis.

Skaudėti kelį pradėjo vasarį grįžus į „Lokomotiv-Kuban“ gretas. Lietuvis krepšinio nežaidė nuo praėjusio rugpjūčio pabaigos, kuomet paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš pasaulio čempionatą susilaužė raktikaulį.

„Nieko rimto nenutiko. Ilgai nesportavau, keturis ar penkis mėnesius nebėgiojau. Po tiek laiko gavęs krūvį kelis sureagavo. Matyt, per visą karjerą jis jau buvo šiek tiek „patrintas“, dabar atėjo laikas tvarkyti. Tereikia jį išvalyti – tai ne kokia sudėtinga raiščių trauma ar panašiai, operacija irgi bus labiau kosmetinė“, – sakė M. Kalnietis.

Dar viena operacija reiškia, kad į Krasnodarą Lietuvos rinktinės atstovas nebegrįš – po sezono baigia galioti jo trejų metų sutartis.

Praėjusią vasarą M. Kalnietis turėjo ketinimų išmėginti jėgas NBA lygoje, tačiau dabar dėl prarasto ištiso sezono apie savo ateitį priverstas kalbėti atsargiai.

„Šiek tiek gaila, buvo kitokių planų. Bet nenoriu sukti galvos, nieko čia nepadarysi. Kol nebūsiu sveikas, niekam nebūsiu reikalingas, ir su tuo reikia susitaikyti. Nebus labai lengva sugrįžti, bet esu pasiruošęs dirbti ir atgauti sportinę formą. Normalu, kad praleidus metus visiems kils klaustukų – jų ir man pačiam iškyla. Reikės iš naujo įrodinėti savo vertę, bet aš savimi tikiu“, – nepanikavo įžaidėjas.

Primename, kad pasiruošimą 2015 metų Europos pirmenybėms vicečempionė Lietuvos komanda pradės liepos 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)