Jau rungtynių pradžioje sirgaliai sudainavo Krymo okupacijos metu sukurtą dainelę „Putin Chuilo“, skirtą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, ir Maidano šūkį „Šlovė Ukrainai, šlovė herojams!“.

Tą patį repertuarą aktyviausių aistruolių sektorius pakartojo kelis kartus, prie jo prisijungė ir saujelė „Karpaty“ gerbėjų – daugiausiai iš Ukrainos ambasados Vilniuje.

Vis dėlto žmonių LFF stadione buvo dar mažiau nei per eilines A lygos rungtynes. Futbolo mėgėjus galėjo atbaidyti visą dieną pliaupęs lietus, kurį tik prieš rungtynių pradžią pakeitė danguje nutviskusi vaivorykštė.

„Šios rungtynės – ne tik futbolas. Nusprendėme skatinti pilietiškumą ir solidarizuotis su ukrainiečiais, pakviesdami juos draugiškam mačui“, – sprendimą tarptautinių rinktinių rungtynių lango metu sužaisti draugišką susitikimą su Lvovo ekipa aiškino „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Bilietai į mačą kainavo nuo 4 eurų, dalis surinktų pajamų bus skirta Rytų Ukrainos vaikams.

Kaip ir rungtynėse apsilankę žiūrovai, „Žalgirio“ futbolininkai buvo draugiški Ukrainos čempionato autsaideriams, su kuriais išsiskyrė be įvarčių – 0:0 (0:0). Per 90 minučių apylygio žaidimo nė vienai iš komandų, kurios išbandė ir rečiau rungtyniaujančius žaidėjus, nepavyko sukurti daug pavojingų situacijų prie varžovų vartų. Arčiausiai tikslo antrame kėlinyje buvo „Žalgirio“ saugas Paulius Janušauskas – po jo smūgio kamuolys praskriejo per kelis centimetrus nuo virpsto.

Lietuvos čempionų titulą ginantys vilniečiai dominuoja iš šio sezono A lygoje, laimėję visas 4 rungtynes. „Karpaty“ Ukrainos pirmenybėse per 17 turų yra surinkę vos 5 taškus ir užima paskutinę vietą, klubas turi finansinių sunkumų. Kilus neramumams šalyje, iš Lvovo ekipos išsilakstė beveik visi užsieniečiai, todėl dabar jai atstovauja vienintelis legionierius – saugas iš Gruzijos Murtazas Daušvilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)