Šiemet pasveikinti geriausių Universiteto sportininkų atvyko ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Jau 25 metai, kai Lietuva yra nepriklausoma valstybė. Nepriklausomybė atvėrė kelius Lietuvai dalyvauti tarptautiniame gyvenime. Tai ryškiausiai pajuto mūsų šalies sportininkai, kurie galėjo atstovauti šaliai aukščiausio rango varžybose. Pažymėdami Lietuvos nepriklausomybės dvidešimt penkmetį norėjome prisiminti studentus, sportininkus, trenerius, kurie labiausiai garsino mūsų „Alma Mater“ ir Lietuvą, taip pat pagerbti 2014 metų geriausius LSU sportininkus, trenerius, rėmėjus“,– sakė LSU Sporto ir laisvalaikio centro vadovas doc. Česlovas Garbaliauskas.

Antrus metus iš eilės geriausia LSU sportininkė pripažinta irkluotoja Donata Vištartaitė (treneris – Algirdas Arelis) praėjusiais metais kartu su porininke Milda Valčiukaite pasaulio čempionate iškovojo ketvirtą vietą, Europos čempionate džiaugėsi sidabro medaliais ir iškovojo antrąsias vietas pirmajame ir trečiajame pasaulio taurės etapuose.

Lengvaatlečio, disko metiko Andriaus Gudžiaus praėjusių metų pasiekimai taip pat neliko nepastebėti – geriausiųjų 2014 metų LSU sportininkų dešimtuke jam skirta antroji vieta. Baidarių ir kanojų irkluotojui Ričardui Nekriošiui atiteko trečioji vieta.

Geriausia 2014-ųjų metų LSU komanda pripažinta LSU merginų krepšinio ekipa (trenerės – Rasa Kreivytė, Kornelija Balčiūnaitė). SELL žaidynėse LSU krepšininkės užėmė pirmąją vietą, Lietuvos studentų krepšinio lygoje ir Nacionalinėje moterų krepšinio lygoje taip pat buvo pirmos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją