„Manchester City“ – FC „Barcelona“

Abi komandos jėgas tarpusavyje tame pačiame etape išbandė ir praėjusį sezoną: tada savo pranašumą įrodė FC „Barcelona“ – 4:1 (2:0, 2:1). 

Šiemet pirmasis susitikimas taip pat vyks „Etihad“ stadione, bet „miestiečiai“ savo fanų dar kartą nuvilti nebenori.

Manuelio Pellegrini auklėtiniai šį UEFA Čempionų lygos sezoną pradėjo nuo E grupėje. Joje pirmą vietą su 15 taškų užėmė Miucheno „Bayern“, o „Man City“ paskutinėse rungtynėse svečiuose 2:0 nugalėjo AS „Romą“ ir tik taip užsitikrino vietą aštuntfinalyje.

„Barcelona“ kovojo F grupėje, kurioje dar buvo Paryžiaus „Saint-Germain“, Amsterdamo „Ajax“ ir Nikosijos APOEL. Luiso Enrique vadovaujama ekipa vargo turėjo tik su PSG futbolininkais, tačiau galiausiai su penkiomis pergalėmis ir viena nesėkme laimėjo grupę.

Nacionaliniame čempionate „Man City“ užima antrąją vietą, o paskutiniame mače net 5:0 pasilinksmino su „Newcastle United“.

Tuo metu „Barca“ sekmadienį savo stadione sensacingai 0:1 pralaimėjo „Malaga“ ekipai ir tuo iškart pasinaudojo Madrido „Real“ klubas, kuris savo atotrūkį padidino iki keturių taškų. Tai buvo pirmas katalonų kluptelėjimas po 11-os pergalių iš eilės.

„Man City“ prieš antradienio dvikovą turi netekčių, pagrindinė jų – Yaya Toure. Afrikietis susitikimą privalės praleisti dėl diskvalifikacijos, aikštėje taip pat neišvysime Jameso Milnerio, kuris gydosi traumą. „Barca“ versis be Thomo Vermaeleno ir Douglaso.

Turino „Juventus“ – Dortmundo „Borussia“

Po ilgų metų – „Juventus“ Senojo žemyno turnyro aštuntfinalyje ir šiuo metu Massimiliano Allegri treniruojama ekipa atrodo grėsmingiau nei Dortmundo „Borussia“, tačiau vokiečių, ypač UEFA Čempionų lygoje nuvertinti negalima.

Italijos čempionai žygį aštuntfinalio link pradėjo nuo A grupės, kurioje dar žaidė Madrido „Atletico“, „Malmo“ ir Pirėjo „Olympiakos“. „Juventus“ iškovojo tris pergales, du kartus pralaimėjo ir sykį sužaidė lygiosiomis, bet to pakako, kad finišuotų antroje vietoje bei iškovotų kelialapį į kitą etapą.

Juergeno Kloppo vadovaujami geltonai juodi D grupėje sulaukė konkurencijos tik iš Londono „Arsenal“, nes nei Briuselio „Anderlecht“, nei Stambulo „Galatasaray“ pasikandžioti nesugebėjo. „Borussia“ kartu su Londono klubu surinko po 13 taškų, tačiau dėl geresnio tarpusavio mačų įvarčių santykio būtent vokiečiams atiteko pirma vieta.

„Serie A“ čempionate „Juventus“ užtikrintai pirmauja, o savaitgalį 2:1 palaužė ir Bergamo „Atalantą“.

Dar prieš kelias savaites „Borussia“ buvo pačiame „Bundesliga“ dugne, tačiau į rikiuotę grįžus Marco Reusui dortmundiečių žaidimas pastebimai pagyvėjo ir jie po trijų pergalių iš eilės iš 18-tos šoktelėjo į 12-tą poziciją. Paskutiniame ture išvykoje 3:2 buvo nugalėtas „Stuttgart“.

Abi komandos prieš antradienį nėra garantuotos, ar bus pačių stipriausių sudėčių – išlieka klaustukai dėl Arturo Vidalio ir Eriko Durmo.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!