„Žalgirio“ krepšinio klubas bus futbolo klubo dalininkas. Futbolo klubas turės atskirą nuo gerokai įsiskolinusio krepšinio klubo biudžetą. Futbolo klubui vadovaus Eimantas Pūras. „Mes tikimės, kad krepšinio rėmėjai prisidės ir prie futbolo“, – Kaune surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo E.Pūras. – „Planuojama, kad šį sezoną futbolo klubo biudžetas sieks apie 300 tūkst. eurų.“

Konferencijoje dalyvavo ir Kauno meras Andrius Kupčinskas. Jam buvo įteikti Kauno „Žalgirio“ klubo futbolo marškinėliai su „Žalgirio“ krepšinio klubo logotipu, kuriame puikuojasi krepšinio kamuolys..

Vasario 25 d. „Spyris“ kreipsis į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomąjį komitetą, kad leistų jam vadintis „Žalgiriu“.

Tiesa, pagal 2011 metais priimtus ir iki šiol galiojančius LFF įstatus, šalies pirmenybėse negali žaisti dvi komandos vienodu pavadinimu. A lygoje jau yra vienas „Žalgiris“ – Vilniaus.

Veikiausia kauniečiams teks padaryti „kosmetinį“ pavadinimo pataisymą – vadintis „Kauno Žalgiriu“.

„Labai džiaugiamės žengdami naują žingsnį klubo istorijoje. Su futbolo ekspertų ir miesto pagalba žengiame į naują sritį. Labai džiaugiamės, kad komanda žais aukščiausioje lygoje. Manau, ir sirgaliams tai bus įdomus žingsnis. Tikiuosi sėkmingo projekto“, – teigė „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Tačiau bent jau aktyviausi Kauno „Žalgirio“ fanai žinią apie krepšinio ir futbolo klubų susijungimą pasitiko be didelio optimizmo.

„Idėja man nelabai patiko. Dėl ko? Pirmiausia, kad ji man pasirodė labai dirbtina. Tos idėjos tikslas – lengviau iš savivaldybės gauti pinigus. Juolab, kad mes žinome Šiaulių atvejį, kuris nepasiteisino“, – kalbėjo vienas iš „Green White Boy“ aistruolių grupės lyderių Jonas Paunksnis.

Prieš bene 11 metų buvo susijungę „Šiaulių“ krepšinio ir futbolo klubai. Tačiau ilgai krepšininkų ir futbolininkų draugystė netvėrė.

Nesusijungė tąkart ir futbolo bei krepšinio fanų grupės. Abi jos palaikė atskirų sporto šakų komandas. „Kiek žinau, dar Šabtajaus Kalmanovičiaus laikais bandė padaryti kažkokį panašų variantą, bet neaprėpė visko. Jeigu administracija mano, kad nuo to bus geriau krepšiniui, tai gal jie žino, ką daro. Bet aš to, kuo tai bus naudinga krepšinio komandai, asmeniškai, kol kas nelabai suprantu“, – mintis dėstė „Green Legion“ grupės vadovas Vaidas Plauška.

1999-aisiais FBK „Kaunas“ klubą perėmus Rusijos verslininkui Šabtajui Kalmanovičiui, tada buvusiam ir „Žalgirio“ savininku, futbolo klubas taip pat buvo pervadintas „Žalgiriu“ Tąkart Kauno „Žalgiris“ net tapo Lietuvos čempionu, bet po pusmečio vėl persivadino FBK „Kaunu“.

„Nors futbolas man yra antra sporto šaka po krepšinio ir mielu noru einu jį stebėti, bet save laikau krepšinio fanu. Tai ir liks mano prioritetu . O žodžiai: „futbolas“ ir „Žalgiris“ asocijuojasi su Vilniumi. Bent šiuo metu man ir krepšinio LKL 4 ratų bei Eurolygos – per akis. tikrai nerasčiau laiko dar kažką papildomai palaikyti. Nebent pažiūrėti rungtynes gal kada ir būtų įdomu. Mano asmenine nuomone, yra futbolo klubas Vilniuje, Vilniaus „Žalgiris“, yra Kaune futbolo klubas FBK, todėl futbolo klubas Kauno „Žalgiris“ būtų nesusipratimas. Aš esu už vieną, bet stiprų futbolo klubą Kaune, ir klubas, jau turintis savo istoriją, būtų prioritetas. To siekia FBK“, – kalbėjo V. Plauška.

Ir „Green Legion“ ir „Green White Boys“ atstovai kalbėjo, kad daugiausia, ko galbūt pasieks naujasis futbolo Kauno „Žalgiris“ – pritrauks prie garsaus vardo papildomų žiūrovų.

„Aš manau to futbolo klubas ir siekia. Pritraukti kuo daugiau žmonių šiuo susijungimu. Ir manau jam tai turėtų pavykti. Aišku tai priklausys dar nuo komandos pajėgumo, nuo to, kokie futbolininkai žais jame, taip pat nuo reklamos“, – kalbėjo J. Paunksnis.

„Žiūrovų kažkiek gal ir pritrauks, bet užtenka pažiūrėti, kiek žmonių ateina i paprastas LKL rungtynes. Į futbolą turbūt rinktųsi dar mažiau“, – mano V. Plauška.

Vargu ar šios dvi krepšinio fanų grupės imtų palaikyti dar ir savo klubo futbolo komandą.

„Gal kas laisvu laiku ir nueitu pažiūrėti rungtynių ar simboliškai pašūkauti, bet pats fanklubas nemanau, kad kurs palaikymą“, – mano „Green Legion“ vadovas.

„Green White Boys“ narių tarpe nuomonės apie šį naujadarą yra labai įvairios. Bet apibendrinus jas galima pasakyti, kad mes neaprėptume palaikyti dar ir futbolo, rankinio ar tinklinio klubą“ – įsitikinęs J. Paunksnis.

Kauno „Žalgiris“ neatmeta galimybės, kad po kelių metų prie klubo prisijungs miesto rankinio ar tinklinio klubas.