25-erių metų A. Joshua 2012 metais pelnė Londono olimpinių žaidynių aukso medalį. 2011 metais pasaulio mėgėjų čempionate jis iškovojo sidabro medalį. A. Joshua, kurio abu tėvai yra kilę iš Nigerijos, profesionalų ringe dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo – jis laimėjo visas dešimt kovų, visus varžovus įveikė nokautu.

Tiesa, itin galingų varžovų Didžiosios Britanijos boksininkas savo kelyje dar nebuvo sutikęs. Tai bus tik antra A. Joshua dvylikos raundų kova.

Net dešimt metų už savo priešininką vyresnis J. Johnsonas 2009 metais grūmėsi su superžvaigžde iš Ukrainos Vitalijumi Kličko. Tada JAV atletas pralaimėjo, bet išvengė nokauto ir atsilaikė visus dvylika raundų.

Pastaruosius keletą metų J. Johnsonas klupinėja. Jis patyrė tris nesėkmes iš eilės. Iš pastarųjų šešių mačų amerikietis triumfavo tik viename. Profesionalų varžybose JAV boksininkas iškovojo 29 pergales (14 nokautu), šešis kartus turėjo pripažinti priešininkų pranašumą, vieną kovą baigė lygiosiomis.

Prieš A. Joshua ir K. Johnsono akistatą bus parodytos dvi įžanginės kovos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)