Intriguojančios rungtynės vyko Marijampolėje - triukšmingai palaikomi gausių vietos fanų „Sūduvos“ tinklininkai neslėpė ambicijų rimtai pasipriešinti Lietuvos čempionei „Elgai-Master Idea-SM Dubysai“. Juo labiau, kad čempionato pertraukos metu marijampoliečiai pasipildė naujais žaidėjais – patyrusiu libero, buvusiu Vilniaus „Flamingo Volley“ nariu Liudoslavu Adamovičiumi ir Lietuvos jaunių rinktinės puolėju Pauliumi Misiukevičiumi.

Veržliai pradėję rungtynes „Sūduvos“ tinklininkai užtikrintai pirmavo pirmame sete, o jiems išsiveržus į priekį 24:21, seto baigtis atrodė akivaizdi. Tačiau su tokia rungtynių eiga nesutiko „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ treneris Modestas Strockis. Po jo paprašytos minutės pertraukėlės į aikštelę grįžę šiauliečiai sėkmingai vieną po kito blokavo varžovų smūgius, taikliai atakavo patys ir išplėšė pergalę sete 26:24. Marijampolės tinklininkai po tokio smūgio neatsigavo ir pralaimėjo rungtynes 0:3 (24:26, 18:25, 20:25).

„Varžovai tiesiog buvo už mus stipresni, mums labai trūko sėkmingo atakų užbaigimo ir gynybos. Marijampolės komanda tikrai pajėgi, jaučiuosi joje gerai, tik reikia laiko visiems susižaisti, apsiprasti“, - po mačo pasakojo L. Adamovičius.

„Vyrai neatsitiesė po apmaudžiai pralaimėto pirmo seto, kuomet patys padovanojo pergalę varžovams. Padarėme ir taktinių klaidų – paskutiniai kamuoliai turėjo būti skirti ne ten. Šiemet pasipildėme naujais žaidėjais – kadangi teturėjome vieną libero, jam nebuvo su kuo konkuruoti, iš ko mokytis. Be to, L. Adamovičius yra gerai susižaidęs su dabartiniais komandos lyderiais. Smagu, kad pas mus iš Vilniaus grįžo ir mūsiškis marijampolietis P. Misiukevičius“, - po pralaimėjimo buvo nusiminęs „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Visgi po skaudaus pralaimėjimo „Sūduvai“ pavyko atsitiesti ir jau kitą dieną 3:0 (25:22, 31:29, 25:20) išplėšti svarbią pergalę prieš įsibėgėjusį Kelmės „Antivį-Etovė“, kuris be didesnio vargo 3:0 (25:23, 25:15, 25:17) įveikė „Raseinius-Norvelitą“. Tokiu būdu „Sūduva“ turnyro lentelėje aplenkė kelmiškius ir pakilo į antrą vietą.

Raseiniai-Norvelita“ dar vieną nesėkmę patyrė sekmadienį, kuomet po namuose po atkaklios kovos 0:3 (24:26, 25:14, 25:23) turėjo pripažinti „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ pranašumą. Raseiniškiams trūko šeštadienį traumą gavusio pagrindinio komandos jungiančiojo Nerijaus Marcinkaus pagalbos.

Trečias Lietuvos vyrų tinklinio čempionato ratas prasidės sausio 31-ą d. rungtynėmis tarp „Sūduvos“ ir Vilniaus „Flamingo Volley/LJR-SM Tauro“ bei „Antivio-Etovio“ ir „Raseinių-Norvelitos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją